Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fermierii care dețin sub 5 hectare teren nu vor mai primi bani de la stat. 175 de euro/ha pentru cei ce au între 5 și 30 hectare

Publicat

Fermierii care dețin sub 5 hectare de teren nu vor mai primi subvenții de la stat. Măsura are drept rol încurajarea asocierii între agricultorii care dețin suprafețe mici de teren. Astfel , fermierii care deţin terenuri între 5 și 30 de hectare ar putea beneficia de sprijin de la stat sub forma unor plăţi redistributive. Potrivit Ministerului Agriculturii, primele calcule arătă că suma pe care o va primi un fermier ajunge la 175 euro/hectar.

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii a declarat la un seminar pentru agricultură că „Plata redistributivă este un concept nou care va fi introdus şi care pune accent pe ajutorarea fermierilor care au până în 30 de hectare de teren. (…) Pentru suprafeţele care depăşesc 30 de hectare sprijinul va fi de 150 de euro.

 

Discuţiile vizează acordarea acestor plăţi redistributive pentru cei care au între 5 şi 30 de hectare, nu şi pentru cei care între 1 şi 5 hectare, întrucât ministerul vrea să stimuleze asocierea fermierilor, cu scopul creşterii competitivităţii agriculturii.

 

Ministrul Agriculturii a arătat că politica autorităţilor este sprijinirea mai mult a firmelor mari şi mai puţin a celor mici, pentru că finanţarea fermelor de subzistenţă nu are efecte importante. „Vrem să scoatem fermele mici să le ducem în zona de productivitate, să le aducem de la 2-3 capete la 20 capete, de la 1-2 hectare la 20-50 de hectare. Nu a dus la nimic sprijinirea fermelor mici, de aceea nu sunt dispus să mai finanţăm aceste sectoare din zona de subzistenţă. Cei peste 400 milioane de euro alocaţi pentru aceste ferme mici ar trebui să fie acordate pentru alte măsuri, care au efecte. Vor fi costuri politice pentru cei care vor lua această măsură, dar îmi asum acest risc“, a mai spus Constantin.

sursa: Adevărul

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax