Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Fermierii din Alba, obligaţi să se specializeze la Predeal. În caz contrar vor pierde finanţarea pe proiecte

Publicat

Producătorii agricoli din Alba vor trebui să se deplaseze la Predeal pentru a participa la cursurile de pregătire obligatorii pentru obţinerea finanţării pe proiectele întocmite la fermele pe care le administrează. În această situaţie se află nu mai puţin de 3.800 de fermieri din judeţul nostru, care nu sunt dispuşi să-şi contramandeze activităţile zilnice, dar se tem de eventuale repercusiuni.

Problema a fost deschisă în Colegiul Prefectural de joi, de directorul Direcţiei Agricole Alba, Nicolae Stanciu, care a subliniat faptul că fermierii din Alba se află pe primul loc la aceste proiecte şi că aceste cursuri ar putea fi foarte bine organizate şi la noi: „Licitaţia pentru susţinerea cursurilor a fost câştigată de o firmă din Bucureşti, care le organizează la Predeal. Am vorbit la minister ca să se facă aceste cursuri la noi în judeţ. La Sălciua şi Albac sunt spaţii disponibile unde pot fi organizate cursurile. Deocamdată nu avem nici un răspuns”.

Alte voci din rândul celor prezenţi la întâlnirea de la sediul Instituţiei Prefectului Alba au atras atenţia asupra faptului că deplasările la Predeal sunt de fapt un prilej de distracţie pentru organizatori, unde „doamna manager de proiect se ţine de chefuri şi prostii”.

Prefectul Ştefan Bardan a promis agricultorilor că va interveni pe lângă Minister pentru ca aceste cursuri să se organizeze Sălciua sau Albac.

În prezent, 3.400 de agricultori au întocmit proiecte pe Măsura 141 din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală pentru a obţine 1.500 de euro pe an pentru fermele de subzistenţă, iar alţi 400 de fermieri au câştigat proiecte pe măsura 112. În cazul în care aceştia nu se vor prezenta la cursuri vor pierde această finanţare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax