Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fermierii nu pot accesa serverul APIA pentru declarațiile suprafețelor agricole. Sistemul online, nefuncțional

Publicat

apia alba iulia 2Serverul aplicației prin care fermierii își raportează suprafețele agricole pe care le cultivă, IPA Online, era nefuncțional joi dimineața. Fermierii spun că, deși mai sunt doar câteva zile pâna la termenul limită pentru depunerea declarațiilor pe suprafețe (luni, 15 mai 2017) aplicația nu poate fi accesată. IPA online este aplicația prin care APIA înregistrează digital suprafețele lucrate și, pe baza declarațiilor, fermierii pot cere subvenții pentru culturile agricole.

Citește și Ministrul Agriculturii, atenţionare pentru fermieri: Se închid obloanele la APIA. Termen 15 mai pentru depunerea cererilor de plată unice

Termenul până la care trebuie digitizate și declarate suprafețele este luni 15 mai.

Ce este IPA Online

IPA Online este aplicația oficială cu care APIA gestionează evidența digitală a suprafețelor cultivate în România, pe baza cărora fermierii primesc subvențiile pentru culturile agricole.

Fermierul primește un cod numeric (ID) și o parolă, se conectează în aplicație și marchează digital (desenează, practic, sau încarcă măsurători GPS) parcelele pe care le lucreză. După ce o parcela este digitalizată, completează un formular în care trece, printre altele, suprafața, cât mai precis măsurată și desenată, tipul culturii, codul parcelelor și al asa numitelor blocuri fizice, măsurile de agromediu.

sursa: startupcafe.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax