Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Festival de 40.000 de euro la Alba Iulia, în weekend. Ce pregătește Primăria la prima ”relaxare” a bugetului pentru evenimente


Publicat

În weekendul ce urmează, la Alba Iulia se va organiza ”Alba Iulia Music and Film Festival”, adică un eveniment de trei zile, cu trei concerte și câteva filme ce vor putea fi văzute în condiții speciale. 

Pentru cele trei zile de petrecere, Primăria Alba Iulia a plătit 200.000 de lei, adică 40.000 de euro către Asociația Film și Cultură Urbană, ONG-ul care se ocupă de organizarea evenimentului. 

Suma de 40.000 de euro este prima ”relaxare” a bugetului Primăriei Alba Iulia, în perioada pandemiei de COVID, în condițiile în care, de Crăciun, luminițele și decorațiunile specifice sărbătorilor de iarnă au lipsit cu desăvârșire de pe străzile orașului, din motive ”de economie”.

Am specificat condiții speciale deoarece, pe scaune, pentru vizionarea filmelor, vor avea acces doar persoanele vaccinate anti-COVID, cei ”care au un test negativ nu mai vechi de 72 de ore și cei care dovedesc, printr-o adeverință emisă de medicul specialist, că se află într-o perioadă de 15-90 de zile de la infectarea cu noul coronavirus”, după cum precizează organizatorii.

Însă regulile de mai sus se pot aplica doar celor care vor să stea pe scaune, în ideea în care evenimentul este unul în aer liber și scena de concerte este amplasată în Piața Cetății.

Bugetul total al evenimentului este de 285.000 lei, din care Primăria Alba Iulia a plătit 200.000 de lei, iar restul de bani sunt asigurați din sponsorizări și donații, de ONG-ul care se ocupă de organizarea evenimentului, au transmis pentru alba24.ro, reprezentații autorităților locale.

Însă evenimentul din acest an este slab promovat, față de edițiile din anii precedenți. Mare parte dintre cetățenii din Alba Iulia nu știu că în weekendul următor va fi organizat un festival de trei zile, iar programul complet poate fi accesat doar dacă știi unde să îl cauți.

Filmele încep de la ora 21.45, iar pe scena de concerte vor urca Damian & Brothers, Alifantis & Zan și Surorile Osoianu.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. dolfi

  marți, 29.06.2021 at 23:24

  gunoiu inca se ridica cu intarziere, parcarile sunt tot insuficiente, piste de biciclete nu exista , dar hai sa facem spargem banu public pe circ in weekend, in plina canicula

 2. Maria

  miercuri, 30.06.2021 at 09:24

  Bine ca innotam la propriu printre gunoaie, asta contează acum, festivități, sa mai pape și ONG-urile niște bani de la buget!!! Cat despre porcăria cu vaxinati și nevaccinatii, trierea asta tâmpită, sunt curioasa că-ți dintre jegurile care conduc tara, sunt vaccinate!?? 😠😠😠😠😠😠😠

 3. Maria

  miercuri, 30.06.2021 at 09:49

  Gunoiul este tot pe străzi, pomii de pe străzi plini de tot felul de gâze (musculițe, țânțari, etcetera.)şi multe altele! În loc de discriminare şi aruncat banii aiurea mai bine ați stropii cu apă străzile căci ne topeşte Dumnezeu!

 4. Adrian

  miercuri, 30.06.2021 at 09:53

  „programul complet poate fi accesat doar dacă știi unde să îl cauți” – De ce nu dați dumneavoastră un link de informare?

 5. kretz

  vineri, 02.07.2021 at 09:53

  deci care-i programul? când începe evenimentul? când încep concertele? ce filme vor rula?
  daca tot nu va pasă de informarea celor ce vă urmăresc mai bine scoateti 24 din nume pt că nu se justifica si ramîneti doar alba si atunci pt toți va fi clar

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Ighiu, înșelat cu un aparat auditiv care nu funcționa. A apelat la Poliție, care l-a găsit pe vânzător

Publicat

sediu ipj

Un bărbat de 73 de ani, din Ighiu, a reclamat la poliție că a fost înșelat la cumpărarea unui aparat auditiv.

Potrivit reprezentanților IPJ Alba, vânzătorul a fost identificat și s-a ales cu dosar penal. 

”La data de 27 iulie 2021, poliţiştii din Ighiu au identificat un bărbat, de 30 de ani, din comuna Nuşeni, judeţul Bistriţa – Năsăud, ca persoană bănuită de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Se pare că, la data de 29 decembrie 2020, i-ar fi vândut și trimis prin intermediul unei firme de curierat, unui bărbat, de 73 de ani, din comuna Ighiu, un aparat de respirat defect” a precizat un reprezentant al IPJ Alba.

La telefon, acesta l-ar fi asigurat pe bărbatul din Șard că aparatul este în stare de funcţionare.

Faţă de bărbatul de 30 de ani cercetările sunt continuate, pentru înșelăciune.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Corporația Politică: Suma incredibilă încasată de partide de la stat în primul semestru al anului. N-au reușit să o cheltuiască

Publicat

bani

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat miercuri că în primul semestru al anului 2021 au fost virate în conturile formațiunilor poltice sume în valoare de 91.069.012,34 lei, reprezentând subvenții de la bugetul de stat.

Politica rămâne cea mai bănoasă afacere, chiar și în contextul pandemiei, când firmele românești trec printr-una dintre cele mai grele perioade din existența lor.

Partidele continuă să încaseze lunar milioane din bani publici, pe care nici măcar nu apucă să îi cheltuiască.

Serviciul de urmărire a respectării destinației subvențiilor din cadrul Autorității Electorale Permanente a constatat că în Semestrul I al anului 2021, au fost angajate cheltuieli în procent de 50,08% din totalul sumelor încasate de partide. Adică jumătate.

Cu toate că au plătit inclusiv consultanță politică, angajați, propagandă și publicitate, o mare sumă din bani a rămas necheltuită, semn că partidele nu mai știu ce să facă cu banii.

 

În structura cheltuielilor angajate din subvenția de la bugetul de stat, ponderea cea mai mare au avut-o cheltuielile pentru presă și propagandă, după cum urmează:

Partidul Social Democrat – 66,95%;

Partidul Național Liberal 66,83%.

La partidul PRO ROMÂNIA cheltuielile cu chiriile și utilitățile au reprezentat 37,22%, iar la USR și PMP, cheltuielile cu personalul au reprezentat 51,31%, respectiv 45,46% din totalul cheltuielilor angajate.

Doar în luna iunie, partidele au primit de la bugetul național o subvenție de aproape 13,7 milioane de lei.

Cele mai mari sume le-au încasat PSD și PNL.

Detalii despre modul în care au cheltuit partidele banii primiți de la începutul anului, găsiți AICI, cu mențiunea că nu au consumat toate sumele primite.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Năsui: Impozitul pe salariul minim dintr-un sector privat va fi eliminat de la 1 ianuarie 2022. Despre ce domeniu ar fi vorba

Publicat

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat miercuri că impozitul pe salariul minim dintr-un sector al economiei românești va fi eliminat de la 1 ianuarie 2022. A oferit și indicii: ar putea fi vorba despre HoReCa. 

”Este soluţia aceasta a neimpozitării salariului minim. Adică un scut fiscal pe salariul minim. Salariul minim e deja mic, haide să îl lăsăm omului.(…)

Zero taxe pe salariul minim este o măsură din programul de guvernare, care începe de la 1 ianuarie 2022 într-un sector privat, sector care nu a fost încă ales, dar care, nu vă ascund, ar putea foarte bine fi HoReCa, din mai multe motive”, a spus Năsui.

Apoi a încercat să explice:

„De ce pleacă oamenii la muncă în altă ţară?(…) din cauza diferenţei de salariu, mai ales când vorbim de forţa de muncă slab calificată, necalificată, sau la început de drum.

Toate lumea începe de undeva pe piaţa muncii. Exact pe oamenii aceia noi îi impozităm cel mai dur, le luăm cele mai multe taxe din UE, pe salariile mici.

Dacă ne uităm la nivelul general al taxării muncii, da, nu suntem în topul european, suntem undeva deasupra mediei.

Dar, dacă ne uităm gradual, pe ce salarii se mută povara fiscală, vedem că pe cele mici la noi. Suntem consistent în top.

Şi nu este singurul top în care suntem sus. Şi în topul inegalităţii de salarii, şi în totul sărăciei în muncă, adică oameni care muncesc şi care deşi muncesc sunt consideraţi în sărăcie sau în risc de sărăcie şi asta e o sărăcie inacceptabilă. (…)

Când munceşti 48 de ore pe săptămână să fii în sărăcie e o chestie clară de economie bolnavă”, a semnalat ministrul Economiei.

Altă variantă luată în calcul

El a adăugat că mai există şi opţiunea ca această măsură să nu fie aplicată în sectorul HoReca, dar a fost luată în calcul şi varianta îngheţării salariului minim brut şi implementarea unor tranşe de neimpozitare.

„Mai există şi opţiunea să nu o facem pentru HoReCa. Noi iniţial, şi aici vă dau puţin din casă, am apărat şi ideea să fie îngheţat salariul minim brut şi să fie crescute cote pentru toată lumea, nu doar pentru HoReCa, tranşe de neimpozitare.

Nu impozităm primii 300 de lei, anul viitor următorii 300 de lei etc, până ajungem la salariul minim.

Şi în felul acesta reducem povara asta fiscală imensă pe care o punem pe spatele celor care câştigă cele mai mici salarii”, a adăugat ministrul Claudiu Năsui.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN: Atenționare hidrologică pentru fenomene imediate în bazinul Arieșului. Posibile depășiri ale cotelor de atenție

Publicat

Cod Galben: Autoritățile au emis o atenționare hidrologică pentru fenomene imediate în bazinul râului Arieș.

Specialiștii avertizează cu privire la curgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Bazine afectate:

Râurile din bazinele hidrografice: Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior

Momentul producerii fenomenelor vizate:

Data: 28.07.2021 ora 18:30 – 28.07.2021 ora 24:00

Citește și: VIDEO: Ploaie violentă cu grindină de dimensiuni medii și mari, la Alba Iulia. Străzile, inundate în câteva minute

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele: Alba și Cluj.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.”

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate