Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Festivalul Alba Chess 2023, rezultate la etapele pe școală: elevii calificați la faza zonală, din Alba Iulia și Apuseni

Publicat

La Festivalul “Alba Chess 2023”, Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” și școala din Horea, și-au desemnat reprezentanții în faza zonală a competiției.

Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş”, una dintre şcolile în care, în ultimii 20 de ani, şahul a fost foarte apreciat ca instrument educaţional, a fost gazda etapei pe şcoală la Alba Iulia, prima în drumul participanţilor spre mareafinală care va avea loc la finalul lunii octombrie.

Cei 46 de elevi înscrişi în competiţie au luptat pentru primele trei locuri care asigură calificarea în etapa zonală.

La finalul întrecerilor, câştigători au fost desemnați Tudor Crişan (clasa a IV-a), Alexandru Mezofii (clasa a III-a) şi Raul Rusu (clasa a II-a). Turneul a fost arbitrat de Mihnea Costachi şi Marius Ceteraş.

La reuşita organizării turneului au contribuit director Valeria Cîmpean, director adjunct Gheorghe Mărginean, profesoarele de învăţământ primar Marinela Savu, Adriana Toma, Rodica Lupea, Cristina Neamţ, Carmen Macarie, Adela Jidveian şi, nu în ultimul rând, Delia Vîlceanu.

Rezultate în zona Apuseni

Vineri, Festivalul „Alba Chess 2023” a ajuns şi în Apuseni, unde conform regulamentului competiţiei sunt 4 zone geografice care îşi vor desemna fiecare reprezentantul în echipa de 4 jucători pentru finala de la Alba Iulia.

Primii dintre micii moţi care s-au aşezat în faţa tablelor de şah au fost elevii Şcolii gimnaziale din Horea. Încurajați de profesorul Marin Mateş, elevii din Horea sunt hotărâţi să aibă un reprezentant şi în finala de la Alba Iulia.

Calificarea în faza zonală a fost obţinută de elevii Nicole-Andreea Mateş (clasa a II-a), Irina-Miruna Mateş (clasa a IV-a) şi Lucian-Florin Apostol (clasa a III-a), aceştia urmând a se confrunta în etapa următoare cu elevi din comunele de pe cursul superior al Arieşului.

Festivalul şahist şcolar “Alba Chess 2023” continuă şi în zilele următoare.

Școlile care nu au solicitat încă participarea pot transmite formularele de înscriere pe adresa albachess2023@gmail.com, cu condiţia ca etapa pe şcoală să fie organizată cel târziu in data de 13 octombrie.

Organizatorii oferă sprijin logistic pentru şcolile care nu deţin suficiente seturi de şah şi cadre didactice cu experienţă în organizarea unor astfel de competiții.

Alba Chess este organizat de Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax