Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Festivalul de Folclor „Mureș, pe marginea ta” de la Ocna Mureș: Denisa Ungureanu din Târgu Jiu, câștigătoarea marelui premiu

Publicat

Tineri interpreți din șase județe ale țării au concurat, duminică, în cadrul Festivalului Național de Folclor „Mureș, pe marginea ta”, cel mai vechi festival de folclor din Transilvania. În final, Marele Premiu a fost câștigat de tânăra interpretă Denisa Ungureanu din Târgu Jiu, iar premiul I i-a revenit Dianei Izabela Marin din Sântana de Mureș. De-a lungul timpului, festivalul se mândrește cu laureați care au ajuns nume de referință în folclorul românesc.

Festivalul Național de Folclor „Mureș, pe marginea ta” s-a desfășurat, duminică, 24 octombrie 2021, ora 17:00, la Casa de Cultură „Ion Sângerean” din Ocna Mureș și în cadrul acestuia și-au dau concursul tineri interpreți din diferite zone ale țării. Astfel, au fost reprezentate în concurs zonele etnofolclorice din șase județe: Crișul Negru, Banatul de Munte, Valea Mureșului Mijlociu, Banatul de Câmpie, Valea Mureșului, Gorj, Țara Făgărașului, Țara Secașelor.

Juriul a fost format din specialiști în etnografie și folclor: IOAN CRISTIAN ȚĂRAN, interpret de folclor, realizator de emisiuni folclorice la TVR Târgu Mureș, FLORIN MARIȘ HINSU, bariton, manager al Centrului de Cultură al Județului Bihor, ROXANA RECHE, muzicolog, interpret de folclor, NICOLAE PLUTĂ, interpret de folclor și ALEXANDRU PAL, dirijor și manager al Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” Alba.

În urma deliberării juriului, premiile au fost acordate astfel:

  • MARELE PREMIU: Denisa Ungureanu din Târgu Jiu
  • PREMIUL I: Marin Diana Izabela din Sântana de Mureș
  • PREMIUL II: Șerban Sebastian Mihai din Târgu Mureș
  • PREMIUL III: Vesa Georgiana Ioana din Ocna Mureș

Festivalul Național de Folclor „Mureș, pe marginea ta” a fost organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Primăria și Consiliul Local Ocna Mureș și Casa de Cultură „Ion Sângerean” din Ocna Mureș. Evenimentul are ca scop promovarea tinerilor interpreți de muzică vocală tradițională din România. Programul a cuprins și un recital extraordinar susținut de Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al județului Alba, dirijat de Alexandru Pal, alături de interpreții Roxana Reche, Dorina Narița, Nicolae Plută, Maria Filimon, Floricica Moga, Nicolae Tuhuț, Ioan Cristian Țăran și Leontina Fărcaș. Festivalul a fost prezentat de Andreea Bogdan și s-a încheiat cu un recital susținut de Cristina Todor, tânără interpretă din comuna Ciugud care a câștigat la ultima ediție Marele Premiu.

Festivalul s-a desfășurat cu respectarea măsurilor legale de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2, fiind permis accesul doar spectatorilor care sunt vaccinați împotriva virusului SARS-COV-2 și pentru care au trecut minim 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-COV-2.

Fotografii din cadrul evenimentului puteți descărca accesând link-ul următor: https://www.transfernow.net/dl/20211025ln4UPdJA/LfP6VlO7

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax