Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Festivalul de Muzică Folk „Ziua de Mâine” de la Alba Iulia continuă, duminică. Nume mari ale folkului românesc preiau scena

Publicat

Scena Festivalului Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a fost încărcată, sâmbătă seara, cu multă muzică bună și emoție, dar continuă și duminică.

Interpreți îndrăgiți din folkul românesc, precum Ducu Bertzi, Emeric Imre și Jimi El Laco, Zoia Alecu sau Paul Prisanda, au urcat, în prima seară, pe scena festivalului din Alba Iulia și au reușit să încânte publicul cu muzica lor.

Scena nu a fost lipsită de emoții pentru că în cadrul festivalului au evoluat și reprezentanți ai tinerei generații de muzică folk: Grupul „Om bun”, Daria Boghean și Maria Matean. Inițiat în urmă cu 17 ani, evenimentul a demonstrat și la această ediție că este cel mai important festival de folk din România.

„Inițiat în urmă cu 17 ani, festivalul de la Alba Iulia este un eveniment de calitate care reușește să adune împreună cei mai îndrăgiți interpreți din folkul românesc, fiind totodată și o rampă de lansare pentru folkiștii din noua generație.

Aceștia au fost, la ediția din acest an, invitații de onoare, având misiunea de a demonstra că pot duce mai departe moștenirea folkului românesc”, a spus managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal.

Alba Iulia este din nou capitala muzicii folk găzduind la sfârșitul acestei săptămâni o nouă ediție a Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”.

Timp de două zile, în 24 și 25 septembrie, folkul românesc s-a mutat cu întreg bagajul de muzică bună la Alba Iulia pentru cel mai important festival de folk din România.

Pe lângă corifeii folkului, invitați speciali ai acestei ediții sunt reprezentanți ai tinerei generații de muzică folk, care vor încerca să arate că „ziua de mâine” a folkului românesc e pe mâini bune.

Festivalul se desfășoară în Piața Cetății din municipiul Alba Iulia, iar recitalurile sunt programate începând cu ora 18:00. Intrarea la spectacole este liberă, însă locurile pe scaune sunt limitate.

În prima zi, sâmbătă, pe scena festivalului au urcat Ducu Berzi, Emeric Imre și Jimi El Laco, Zoia Alecu, Paul Prisanda, Grupul „Om bun”, Daria Boghean, Maria Matean.

Cine cântă duminică

Duminică, festivalul va continua cu recitalurile susținute de Mircea Baniciu & Band, Mircea Vintilă, Vali Șerban și ,,Ziua de Mâine”, Felicia Pop, Florin Săsărman, Marinela Popa și Grupul „Primavera”, Eliana Burde și Daria Romoșan.

Astfel, în ambele zile, scena este împărțită între nume mari ale muzicii folk din România și reprezentanții tinerei generații. Festivalul este transmis LIVE pe pagina de Facebook a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Județean Alba.

Foto: Vasile Sârb

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax