Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Festivalul de tradiții și obiceiuri „Cultură pentru Cultură” 2023 începe pe 11 iunie. PROGRAMUL celei de-a XVI-a ediții

Publicat

O nouă ediție a Festivalului-concurs de tradiții și obiceiuri „Cultură pentru Cultură”, cel mai important proiect de cercetare, conservare, promovare și valorificare a patrimoniului cultural imaterial din județul Alba, se va desfășura anul acesta în perioada 12 iunie – 16 iulie.

Cea de-a XVI-a ediție va avea loc la Blaj (Piața Mare), Ciugud (debarcader Drâmbar), Vinerea (Poiana cu goruni) și Poiana Călineasa. 

„Vino și degustă din bucatele tradiționale preparate special pentru acest eveniment, adu-ți aminte sau fă cunoștință cu meșteșugurile tradiționale practicate de bunii și străbunii noștri, pășește în interioarele de gospodărie tradițională reconstituite și nu în ultimul rând, cântă și dansează alături de tinerii și bătrânii satului într-o nouă ediție, ediția a XVI-a, a Festivalului Cultură pentru Cultură, primul proiect de acest gen din România, unic în Europa”, au transmis reprezentanții Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Comunitățile din mediul rural se vor întrece și se vor prezenta, în fața publicului și membrilor juriului, cu soliști și grupuri vocale, rapsozi și poeți populari, soliști și grupuri instrumentale, obiceiuri tradiționale, reconstituirea interiorului de gospodărie tradițională, dansuri și minorități naționale, gastronomie și meșteșuguri tradiționale.

Juriul concursului „Cultură pentru Cultură” reunește personalități marcante din domeniul Patrimoniului Cultural imaterial din România:

  • Elise Stan, etnomuzicolog, realizator și producător de emisiuni folclorice la Televiziunea Română, membru în juriul talent-show-ului „Vedeta populară” – TVR1.
  • Gheorghița Nicolae, etnolog, realizator și prezentator al emisiunii „Tezaur folclor” la Televiziunea Română.
  • Doina Isfănoni, cercetător etnolog la Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti”, instituție aflată Sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române.
  • Nicolae Moldovan, maestru coregraf, inițiator al Festivalului Internațional de Folclor CIOFF de la Aiud.

Program Festivalul „Cultură pentru Cultură”, ediția a XVI-a, 2023:

  • 11 iunie 2023, ora 12:00 – Blaj, Piața Mare
  • 18 iunie 2023, ora 12:00 – Ciugud, Debarcader Drâmbar
  • 2 iulie 2023, ora 12:00 – Vinerea, Poiana cu goruni
  • 16 iulie 2023, ora 12:00 – Poiana Călineasa

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax