Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Festivalul „Dilema Veche” 2016 la Alba Iulia: Concerte 100 Gypsy Violins şi Holograf, dezbateri cu ambasadori, culte religioase şi proiecţii de film

Publicat

festival dilema veche Unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale anului se desfăşoară la sfârşitul lunii august, la Alba Iulia. Festivalul „Dilema Veche” aduce şi în acest an momente deosebite pentru cei care se vor afla în Cetatea Alba Carolina.

Festivalul Dilema Veche se desfăşoară în perioada 26-28 august.

Pe lângă primul cap de afiş, anunţat încă de acum o lună, de primarul Mircea Hava, respectiv orchestra 100 Budapest Gipsy Symphony Orchestra – 100 Gypsy Violins, organizatorii au mai dezvăluit şi alte repere din program.

Vezi şi Primul ”cap de afiș” de la ”Dilema Veche” dezvăluit de Mircea Hava : ”Budapest Gipsy Symphony Orchestra- 100 Gypsy Violins” vine la festivalul de la Alba Iulia

YouTube video

Vor cânta la Alba Iulia şi cei de la Holograf. Va fi concert unplugged, într-o formulă nouă, o surpriză pentru fanii formaţiei, dar şi pentru cei care vor să asculte muzică de calitate.

Pe scenă va urca şi artista italiană Lucilla Galleazzi. Cu o voce interesantă şi un stil aparte, va completa atmosfera culturală a evenimentului.

YouTube video

Vor mai fi şi alte momente muzicale, dar şi proiecţii de filme.

Evenimentul cuprinde şi conferinţa „Clubul Ambasadorilor” (pe 27 august), la care şi-au confirmat prezenţa ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, dar şi cel al României în SUA, George Maior. Vor mai fi prezenţi Adrian Cioroianu, ambasadorul pe lângă UNESCO, Angela Cristea – şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, dar şi ambasadorul Croaţiei.

De asemenea, vor mai fi prezenţi Mugur Isărescu – guvernatorul BNR, care va participa la una dintre conferinţele incluse în program, în 26 august.

Duminică, va fi o conferinţă a cultelor religioase, „Migraţia religiei sau religia migraţiei” – cu participarea reprezentanţilor Rafael Schaffer, rabinul României, Murat Iusuf – reprezentantul cultului musulman din România, dar şi ai celorlalor culte recunoscute în ţară.

Sunt câteva repere din programul festivalului, varianta completă urmând să fie comunicată de organizatori, în apropierea evenimentului.

Anul acesta, pe lângă scena „clasică” din Piaţa Cetăţii, a doua locaţie pentru evenimente va fi în curtea unităţii militare din imediata apropiere. Până acum erau folosite spaţiile din perimetrul Palatului Principilor, însă locaţia a intrat în reabilitare.

O experienţă unică aduce la un loc mai multe domenii ale culturii şi artelor, concentrate pe parcursul unui sfârşit de săptămână. Poţi oricând să vezi un film, un spectacol sau să asişti la un concert. Dar numai la Festivalul Dilema veche poţi interacţiona, timp de trei zile, cu scriitorii, artiştii şi muzicienii invitaţi, în spaţiul unic al Cetăţii Alba Carolina.

În trei zile, aveţi şansa să participaţi la dezbateri, momente cu muzică de calitate, poezie, literatură, film, teatru, muzică, dans, meşteşuguri şi expoziţii desfăşurate între zidurile Cetăţii. Festivalul oferă locuitorilor din Transilvania, dar şi „dilematicilor” de pretutindeni, prilejul unui weekend cultural într-un spațiu inedit, la care accesul este liber.

Festivalul „Dilema Veche” este organizat de Dilema Veche, Municipiul Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax