Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Festivalul Filmului European la Alba Iulia. Un fiasco cu 30 de spectatori într-o sală de 375 de locuri

Publicat

Anul 2018 atrage la Alba Iulia tot felul de evenimente, activități culturale, manifestări, majoritatea finanțate din bani publici. Promovate cu surle și trâmbițe pe paginile de socializare, evenimentele ajung să strângă 30-40 de persoane participante. Asta s-a întâmplat și în weekend la Festivalul Filmului European. 

„Vino la Festival să iei pulsul Europei!”, așa suna sloganul Festivalului Filmului European care a ajuns și la Alba Iulia în perioada 25 -27 mai 2018.

Evenimentul a fost organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene și al Biroului de Informare al Parlamentului European, sub egida EUNIC România, cu sprijinul ambasadelor şi al centrelor culturale ale ţărilor europene.

Cu o listă așa impresionantă de organizatori și șapte filme, te poți gândi că 375 de locuri din sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenților vor fi insuficiente pentru iubitorii de film albaiulieni.

Marius Rotar, cercetător în cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a luat pulsul festivalului și, într-o postare pe Facebook, scrie că la deschiderea evenimentului erau prezenți în sala doar 30 de spectatori.

„Cam maxim 30 de oameni la deschiderea Festivului de Film European la Alba Iulia în condițiile în care intrarea e liberă. Pe bani ar fi fost sub 5. Este din ciclul „Biblioteci Urbane” şi alte fățarnicii, pentru un oraş mult prea mic”, scrie Rotar.

Acesta face referire și la evenimentele publice din ultima perioadă desfășurate în Alba Iulia, parte dintre ele finanțate din bani publici, acțiuni făcute de diferite organizații non-guvernamentale, care atrag în medie 30 de oameni la activități.

„Fix 36 de oameni am numărat azi în sală la Festivalul Filmului European de la Alba Iulia. Vreo 10-12 ajunseseră din întâmplare plimbându-se prin parc. Când am spus că multe lucruri sunt doar poleială în Alba Iulia, fiind doar evenimente pentru a bifa activități și a ciupi, unii au spus că este vina mea… Sala unde au loc proiecţiile are 375 de locuri, iar ieri, la filmul de la ora 15, au fost cam 10 persoane”, mai preciza Marius Rotar, pe Facebook.

Fără un studiu de piață făcut în prealabil pentru a vedea ce doresc locuitorii unui oraș să vadă în cadul unui festival de film, fără să iei în calcul că studenții Universității din oraș sunt plecați în weekend acasă e foarte ușor să dai greș.

La final rămâi cu un gust amar și îți pui întrebarea dacă nu cumva Festivalul Filmului European de la Alba Iulia a fost doar un alt eveniment pentru a mai bifa o acțiune în agenda Institutului Cultural Român și bani aruncați pe fereastră.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax