Connect with us
Publicitate

AIUD

Festivalul Internațional de Folclor, 28-31 iulie, la Aiud: peste 300 de dansatori și interpreți din 8 țări, în 4 seri de spectacol

Publicat

Festivalul Internațional de Folclor Aiud, eveniment ajuns la ediția a X-a, se va desfășura în acest an în perioada 28-31 iulie, în Piața Dr. Constantin Hagea din municipiu.

Municipiul Aiud va fi gazda a peste 300 de dansatori și interpreți, membri ai ansamblurilor folclorice din: Mexic, India, Turcia, Slovacia, Serbia, Bulgaria și Ucraina.

Alături de aceste ansambluri, publicul aiudean se va bucura de prezența pe scena festivalului a Ansamblului Folcloric „Lugojana” din Lugoj, a Ansamblului de dansuri maghiare „Pipacs” din Ciumbrud, a Ansamblului profesionist „Mureșul” Târgu Mureș, Ansamblul Profesionist „Junii Sibiului” și bineînțeles, de minunatul Ansamblu „Doina Aiudului”.

Festivalul va debuta joi, 28 iulie 2022, începând cu ora 19:00. În cele 4 seri de spectacol, toate ansamblurile vor urca pe scena festivalului și vor încânta publicul cu minunatele costume populare, precum și cu muzica și dansurile specifice fiecărei țări, nelipsind surprizele pregătite cu ocazia acestui regal folcloric.

Tradiționala paradă a portului popular va avea loc duminică, de la ora 18:00, aiudenii fiind invitați să ia contact cu tradițiile, obiceiurile, muzica și dansurile ansamblurilor folclorice prezente la festival.

Organizatorii Festivalului Internațional de Folclor sunt Primăria și Consiliul Local Aiud, Consiliul Județean Alba, Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Festivalul este organizat sub egida CIOFF – Consiliul Internațional al Organizatorilor de Festivaluri de Folclor, partener oficial al UNESCO.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax