Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Festivalul Internațional de Teatru Apollo, ediția I”, proiect al asociației Skepsis, în atenția consilierilor locali. Cofinanțare de la Primăria Alba Iulia de 1.546 euro

Publicat

Primul festival internațional de teatru pentru tineri va fi organizat la Alba Iulia. Proiectul „Festivalul Internațional de Teatru de Tineret Apollo, ediția I” face parte din programul european Tineret în Acțiune. Evenimentul va fi organizat de Asociația Grupul Skpesis, iar la prima ședință de consiliu local din acest an este propusă aprobarea unei echipe de management a proiectului cu o durată de cinci luni, care să se ocupe de supervizare și monitorizarea activităților. De asemenea, se va mai supune votului și participarea administrației municipiului Alba Iulia în implementarea proiectului, contribuind din bugetul local cu o cofinanțare de 1.546 de euro.

Proiectul este implementat în perioada 3 ianuarie– 5 mai, de Asociaţia Grupul Skepsis în parteneriat cu Municipiul Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia şi Fundaţia Comunitară Alba. Se vor organiza spectacole cu trupe de tineri care au şansa să-şi îmbunătăţească performanţa artistică şi socială în cadrul atelierelor teatrale organizate de un regizor profesionist.

Festivalul se va desfășura sub forma unui dialog intercultural, colaborare între tineri actori din ţară şi străinătate. Se estimează participarea a 300 de spectatori şi 44 de actori amatori pe perioada proiectului. Dezvoltarea abilităților artistice a celor 44 de tineri actori se va face în cadrul atelierelor teatrale profesioniste desfășurate pe parcursul a două zile. Din bugetul local se solicită o cofinanţare de 1.546 euro din suma totală aferentă proiectului, de 9.274 euro.

„Proiectul a pornit ca urmare a unui dialog intercultural favorabil inițiat deja de trupa Skepsis cu câteva trupe tinere de teatru din țară și străinătate în cadrul unor festivaluri și evenimente artistice. Având în vedere că în România nu există un festival internațional de teatru dedicat trupelor tinere, am considerat că se impune crearea unui astfel de eveniment în care să fie încurajată participarea unor astfel de trupe, care nu au beneficiat de o experiență prea vastă, fiind formată din tineri, dar care au un potențial creator și imaginativ bogat” , se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre privind participarea municipiului Alba Iulia în cadrul proiectului ”Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret Apollo, ediția I” .

Un alt motiv pentru care se dorește organizarea acestui festival este numărul scăzut de spectacole de teatru de care beneficiază comunitatea din Alba Iulia, în special tinerii. În județul Alba nu există un Teatru Național, astfel încât Alba Iulia găzduiește sporadic spectacole ale Teatrelor Naționale din Cluj Napoca, București.

„În prezent expunerea comunității de tineri din Alba Iulia spre arta dramatică este destul de redusă, deși există o deschidere a publicului spre aceasta”,se mai precizează în raportul de specialitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax