Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Festivalul internațional de teatru de tineret Apollo II, în 2015. Parteneriat între Grupul Skepsis şi Primăria Alba Iulia

Publicat

skepsis Primăria Municipiului Alba Iulia discută despre implementarea proiectului Festivalul internațional de teatru de tineret Apollo II în parteneriat cu Grupul Skepsis. În continuarea iniţiativei din 2014, anul viitor se propune finanţare din bugetul local în valoare totală de 16.260 lei.

Proiectul „Festivalul Internațional de Teatru de Tineret Apollo, ediția I” a fost susținut financiar prin programul european Tineret în Acțiune, Acțiunea Tineri pentru Europa, subacțiunea Inițiative ale Tinerilor și implementat de către Asociația Skepsis în parteneriat cu Municipiul Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia și Fundația Comunitară Alba.

Se propune ca din bugetul local să fie aprobată o contribuție la costurile proiectului pentru anul 2015 de 16.260 lei, reprezentând suma angajată pentru cofinanțarea festivalului internațonal de teatru.

Proiectul a pornit ca urmare a unui dialog intercultural favorabil inițiat de trupa Skepsis cu câteve trupe tinere de teatru din țară și străinătate în cadrul unor festivaluri și evenimente artistice. Având în vedere că în România nu există un festival internațional de teatru dedicat trupelor tinere, crearea unui astfel de eveniment în care să fie încurajată participarea unor trupe de acest gen, care nu au beneficiat de o experiență prea vastă, fiind formate din tineri, dar care au un potențial creator și imaginativ bogat a fost considerată o oportunitate apreciată de către Comisia Europeană.

Festivalul se va desfăşura în perioada 23– 26 aprilie 2015, în Alba Iulia şi are ca scop diversificarea ofertei cultural-artistice în viața socială, crearea unui eveniment internațional de tradiție cu caracter intercultural care să promoveze arta ca factor de coeziune socială și ca mijloc de schimb de experiență şi dinamizarea vieții socioculturale a municipiului prin promovarea spiritului de deschidere, expresie, educație și toleranță prin artă.

Trupa de teatru Skepsis își dorește să valorifice relațiile pe care le are cu organizații similare din străinătate prin implemetarea unui proiect care presupune organizarea unui Festival Internațional de Teatru de Tineret, care este singurul festival cu acest profil din România – ceea ce va pune Alba Iulia și implicit România, pe harta cultural-artistică mondială a manifestărilor de gen.

Pe perioada celor trei zile de festival, în Alba Iulia vor fi găzduiți cel puțin 34 de tineri actori din țară și străinătate, care vor prezenta publicului albaiulian cele mai bune producții ale lor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax