Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Festivalul Național de Dans Studențesc, la Sibiu. Judeţul Alba, reprezentat de ”Calliope” și ”Arieșul Ritmic”

Publicat

Cea de a XX-a ediție a Festivalului Național de Dans  Studențesc și a VIII-a ediție organizată la Sibiu și-a deschis porțile joi, iar județul Alba este reprezentat de două formații de dans. Este vorba de ”Calliope” din Alba Iulia, trupă care-l are coregraf pe Gabriel Popovici şi ”Arieșul Ritmic” din Cîmpeni, antrenată de Anada Buda.

Timp de trei zile, Sibiul se transformă în capitala dansului românesc, 19 formații din toată țara fiind reunite în cadrul Festivalului Național de Dans Studențesc. Concursul de joi seara va debuta cu următoarele genuri: clasic, modern, caracter, show dans sportiv, dans cu temă impusă.

Evenimentul începe la ora 19.30, iar Alba Iulia și Câmpeni vor avea în total șase reprezentații, dintre care patru sunt susţinute de trupa lui Gabriel Popovici ,”Calliope”, iar două de ”Arieșul Ritmic” din Cîmpeni.

UPDATE: Prima seară a Festivalului național de Dans Studențesc a luat sfârșit, iar cele două formații din Alba Iulia s-au ridicat la nivelul așteptat de către directorul Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia, Gheorghe Berghian. ”A fost o seară plăcută, ne bucură evoluția fetelor, e un concurs important, modul în care s-au purtat cele două formații ne oferă încredere în ceea ce privește festivitatea de premiere”, a declarat directorul Casei de Cultură a Studenților.

Cele șase dansuri oferite de trupele albaiuliene au încântat publicul prezent, iar premiile ar putea veni atât la capitolul ansamblu, cât și la duet sau solo. Seara de joi s-a încheiat după patru ore de spectacol, toate trupele prezente dovedindu-se a fi competitive. Pe scena Casei de Cultură a Studenților din Sibiu și-au dat concursul 50 de participanți, iar a doua zi de concurs, vineri, se anunță a fi la fel de incendiară.

FOTO: Cătălin Crăciun

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax