Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Festivalul “Open Şah Alba” se reia duminică 17 august, în Parcul Unirii din Alba Iulia. Etapă destinată jucătorilor vârstnici și jucătorilor nelegitimați


Publicat

Evenimentul şahistic judeţean al anului, Festivalul “Open Şah Alba”, organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Asociaţia Judeţeană de Şah Alba în memoria maestrului Mihail Breaz, se va relua duminică 17 august, începând cu ora 16:00 în Parcul Unirii din Alba Iulia. Aceasta este a IV-a etapă de calificare pentru turneul final, care se va desfășura în data de 24 august începând cu ora 10:00 la Sala Unirii din Alba Iulia. Față de celelalte 9 etape ale festivalului, etapa de duminică este una destinată doar jucătorilor vârstnici (care împlinesc în acest an minim 60 de ani) şi jucătorilor nelegitimaţi.

Jucătorii legitimaţi cu vârsta sub 60 de ani nu au dreptul să participe la această etapă, dar ei vor putea lua startul în ultimele 6 turnee open de calificare care se vor desfăşura la Alba Iulia (Sala Unirii – luni 18 august), Cugir (Căminul Cultural – marţi 19 august), Aiud (Pensiunea Melinda – miercuri 20 august), Teiuş (Căminul Cultural – joi 21 august), Blaj (Disco Opera – vineri 22 august) şi Sebeş (Primăria Sebeş – sâmbătă 23 august), toate urmând a începe la orele 16, înscrierile urmând a fi validate în intervalul orar 15.30 – 16.00.

Pentru aceste etape au confirmat participarea cei mai buni juniori din judeţ, Mihnea Costachi, Adrian Sechereş, George Ileană şi Radu Ţâmpea, medaliaţi în competiţii naţionale şi internaţionale, dar şi numeroşi jucători experimentaţi cum ar fi Marius Ceteraş, Dorin Şerdean, Ovidiu Lupu, Miron Ionel, Radu Cormoş, Răzvan Teodorescu, Dan Cantemir, Ioan Zaharie, Mihai Vîlceanu, Tiberiu Bardi, Nicolae Şandru, Dan Teodorescu, Gheorghe Murg, Vasile Lupu, Ioan Roncea, Borşia Sabin şi mulţi alţii.

După desfăşurarea primelor 3 etape din festivalul “Open Şah Alba”, organizate la Baia de Arieş, Câmpeni şi Avram Iancu în luna iulie, 6 jucători au obţinut calificarea în turneul final principal:

– Tiberiu Bardi (Rădeşti)

– Mihai Vîlceanu (Cugir)

– Marius Ceteraş (Alba Iulia)

– Alin Marcu-Lepădat (Cluj-Napoca)

– George Ileană (Alba Iulia)

-Mircea Cepoiu (Alba Iulia)

Celelalte 26 de locuri din turneul general principal vor fi completate cu jucătorii clasaţi pe podium în cele 7 turnee de calificare care se desfăşoară în perioada 17-23 august şi cu jucători care nu s-au clasat pe podium în vreunul din turneele de calificare, dar au cumulat per total cele mai multe puncte în turneele la care au participat.

În paralel cu turneul final principal, programat în 24 august începând cu orele 10 la Sala Unirii din Alba Iulia, se vor desfăşura şi 5 turnee finale secundare având la start câte 8 finalişti pentru următoarele categorii: copii sub 8 ani, copii sub 10 ani, copii sub 12 ani, veterani şi feminin. În aceste turnee se califică primii 8 jucători din categoria respectivă în ordinea punctelor cumulate în toate cele 10 turnee de calificare. Nu în ultimul rând, în 24 august va avea loc şi turneul final al campionilor locali, în care vor lua startul cel mai bine clasaţi jucători locali din fiecare din cele 10 turnee de calificare.

Fondul total de premiere al festivalului este de 15000 lei, dintre care 800 lei pentru fiecare turneu de calificare, 650 lei pentru fiecare turneu final secundar şi 3100 lei pentru turneul final principal.

Regulamentul festivalului “Open Şah Alba 2014” şi alte informaţii despre turneele festivalului sunt disponibile pe site-ul www.sahalba.ro .ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Argumentele depuse la Roma pentru beatificarea celor 7 martiri de către de Papa Francisc la Blaj, cuprinse în 12 volume

Publicat

papa la blaj

Editura Galaxia Gutenberg oferă cititorilor o serie de 12 volume având ca temă martiriul celor șapte episcopi greco-catolici români, precum și persecuția împotriva Bisericii Române Unite.

E vorba de o sinteză a lucrării colective a Postulaturii, denumite POSITIO super martyrio, prin care s-a argumentat la Roma Cauza de beatificare a lui „Valeriu Traian Frențiu și a celor șase însoțitori”.

Papei Francisc a condus, la Blaj, beatificarea celor şapte episcopi greco-catolici martiri. Evenimentul a avut loc pe Câmpia Libertăţii, la finalul unui proces canonic derulat pe durata a 20 de ani.

Textele din aceste volume aduc informații exacte, bazate pe documente de arhivă și pe mărturii, constituind un material de referință pentru această temă.

Citește și: DOCUMENTAR ALBA24: Cine sunt martirii greco-catolici beatificați de Papa Francisc pe Câmpia Libertății de la Blaj

În data de 5 aprilie 2018, Postulatura Cauzei de beatificare a episcopilor greco-catolici a anunţat predarea lucrării Positio super martyrio la Congregaţia Cauzelor Sfinţilor, lucrare conţinând documentaţia necesară argumentării martiriului celor şapte episcopi.

r

Acest studiu în două volume, însumând 1900 de pagini, sintetizează în mod argumentat, pe baza documentelor de arhivă, mărturia şi jertfa episcopilor greco-catolici care, în faţa persecutorului comunist, au preferat moartea decât să-şi trădeze credinţa lor catolică.

 Titlurile volumelor:

1. Episcop Vasile Aftenie – viața și martiriul

2. Episcop Valeriu Traian Frențiu – viața și martiriul

3. Episcop Ioan Suciu – viața și martiriul

4. Episcop Tit Liviu Chinezu – viața și martiriul

5. Episcop Ioan Bălan – viața și martiriul

6. Episcop Alexandru Rusu – viața și martiriul

7. Episcop Iuliu Hossu – viața și martiriul

8. Planificarea „lichidării” Bisericii Române Unite

9. Desfășurarea pe teren a „lichidării”Bisericii Române Unite în 1948

10. Răspunsul Episcopatului greco-catolic la persecuție (1944-1948) – în pregătire

11. Calea Crucii comună a Episcopatului greco-catolic (1948-1956) – în pregătire

12. Persecuția împotriva Bisericii Române Unite până la moartea episcopului Iuliu Hossu – în pregătire

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

România are al doilea cel mai mic preţ la benzină şi motorină din Uniunea Europeană. Unde este combustibil și mai ieftin

Publicat

scumpiri

România are al doilea cel mai mic preţ la benzină şi motorină din Uniunea Europeană, după Bulgaria, arată ultimele date ale Oil Bulletin, publicaţie a Comisiei Europene, analizate de AGERPRES.

Începând cu data de 19 octombrie, benzina costă în România 0,934 euro pe litru în medie, în timp ce media europeană este de 1,265 euro pe litru.

Bulgaria are cel mai mic preţ la benzină, respectiv 0,897 euro pe litru, în timp ce benzina cea mai scumpă se găseşte în Danemarca – 1,458 euro, Italia – 1,389 euro şi Suedia – 1,362 euro pe litru.

Situaţia este similară şi în ceea ce priveşte motorina. În România, carburantul diesel costă 0,906 euro pe litru, faţă de media europeană, care este de 1,105 euro pe litru.

De asemenea, bulgarii plătesc cel mai puţin pentru litrul de motorină, respectiv 0,866 euro, în timp ce ţările cele mai scumpe sunt Suedia – 1,341 euro pe litru, Belgia – 1,269 euro şi Italia – 1,260 euro pe litru.

Preţurile analizate sunt cele din benzinării, adică au toate taxele incluse.

Conform Oil Bulletin, instituţia care furnizează aceste date la Bruxelles din partea României este Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri.

În România, cele mai mari lanţuri de benzinării sunt OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil, Mol, Socar şi Gazprom.

Preţurile prezentate reprezintă media ponderată calculată săptămânal pe baza cotei de piaţă a fiecărui furnizor de date pentru fiecare tip de carburant.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Mobilizare exemplară pentru ajutorarea unei familii din Apuseni, rămasă fără locuință în prag de iarnă, după un incendiu

Publicat

Mobilizare exemplară pentru ajutorarea unei familii din satul Huzărești, comuna Gârda de Sus, care a rămas în prag de iarnă fără locuință în urma unui incendiu.

Oameni cu suflet bun s-au oferit să ajute cu materiale de construcții, lemne, diferite obiecte sau bani, iar astfel, la doar două zile după producerea evenimentului nefericit a fost săpată deja fundația unei noi case. 

Reamintim faptul că un incendiu a izbucnit luni dimineața, la acoperișul unei case din satul Huzărești. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la întreaga locuință. În urma evenimentului, casa a ars complet, împreună cu bunurile aflate în aceasta.

Citește și ȘTIREA TA: O familie din Apuseni are nevoie de ajutorul comunității. Casa le-a fost distrusă într-un incendiu

Primarul comunei Gârda de Sus, Marin Vîrciu a publicat miercuri dimineața pe rețeaua de socializare Facebook o imagine cu lucrările la fundația noii locuințe. Cu o zi înainte, acesta a făcut public contul bancar al proprietarului rămas fără casă și bunuri în prag de iarnă – Pașca Traian.

„Sper ca în cel mai scurt timp să reușim să le construim altă casă. Mâine (n.r. – miercuri, 28 octombrie) vom turna fundația.

Aici aveți numărul de cont bancar pentru a fi ajutat Pașca Traian care a rămas fără casă în urma incendiului din data 26 10 2020 .Doamne ajută!”, a scris primarul Marin Vîrciu.

Cont Banca Transilvania, agenția Câmpeni

Nume: Pașca Traian

Cont bancar: RO32BTRL00101201G14729XX

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Președintele Klaus Iohannis face declarații în ziua cu cele mai multe infectări. Conferință de presă la Cotroceni

Publicat

Președintele Klaus Iohannis face declarații în ziua cu cele mai multe infectări. Administrația Prezidențială a invitat jurnaliștii acreditați la o conferință de presă organizată la Palatul Cotroceni.

Președintele va vorbi și despre situația epidemiologică prin care trece România și despre situația economică. De asemenea, președinele va vorbi despre fondurile europene pentru redresarea post-pandemie.

5343 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore și 107 decese au fost raportate, între care un bebeluș de 4 luni, cu comorbidități accentuate, care era internat la Sibiu, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate