Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Festivalul „Poveşti”- ziua 3. Îţi poţi imagina o lume fără apă? Află urmărind piesa de teatru „Scattered”. Vezi programul de vineri

Publicat

Festivalul de teatru „Poveşti”, ce s-a deschis miercuri la Alba Iulia este un bun prilej pentru albaiulieni de a uita de grijile cotidiene, de a redescoperi arta şi cultura şi de a se pierde sau regăsi în poveştile unor piese de teatru fascinante. Rând pe rând, pe scenă vor urca actori de un sensibil şi profund devotament faţă de artă, iar în faţa publicului vor rula piese al căror subiect împleteşte în cel mai original mod realitatea cu imaginarul. Un astfel de spectacol este şi „Scattered”, o producţie a companiei „Motionhouse” din Marea Britanie, ce beneficiază ce coregrafia lui Kevin Finnan.

„Scattered” (Stropi) este un spectacol pigmentat cu ritmuri orientale, performanţă live şi o proiecţie video care nu îţi permite să realizezi dacă ai de-a face cu una sau două lumi diferite. O lume în care misterele apei se împletesc cu natura umană, clocotesc, îngheaţă sau se topesc prin interpretarea extraordinară a 7 dansatori.

Scattered combină marca Motionhouse, caracterizată prin dans de scenă extrem şi imagini zburătoare surprinzătoare, cu filmul şi grafica, pentru a realiza un eveniment teatral unic. Jucat pe o scenă imensă, curbată, care dispare spre cer, în sus, Scattered utilizează tehnologia proiecţiei video pentru a crea o lume în care dansatorii se mişcă pe şi prin imagine. Scattered plonjează în maiestuozitatea şi sălbăticia apei, o forţă fundamentală din viaţa noastră, în timp ce 7 dansatori se cufundă într-un ocean, alunecă pe o cascadă, gâfâie sub soarele arzător şi alunecă pe o avalanşă într-un decor îngheţat de o frumuseţe arctică nemaivăzută. În Scattered, Motionhouse creează o interacţiune surprinzătoare între film şi spectacol live, în care dansatorii alunecă prin aer sau se mişcă cu repeziciune în spaţiu, utilizând funii de mătase şi hamuri”, se arată în prezentarea spectacolului. Poţi viziona trailer-ul spectacolului Scattered aici.

Iubitorii de film şi teatru nu trebuie să rateze acest spectacol, destinat tinerilor şi adulţilor, ce va avea loc vineri, 7 octombrie de la ora 19.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Vă prezentăm programul de vineri al Festivalului de Teatru „Poveşti”:

10.30 Cafeaua cu tâlc, Conferinţă de presă/Club Festival, (Art Cafe Downtown)

„Structuri şi formule de compoziţie ale textului dramatic” – autor Alina Nelega – Lansare de carte, editura Eikon – Valentin Ajder, Club Festival, (Art Cafe Downtown)

10.45 „Cufărul magic” – SOSO & NUȚI, Platou Casa de Cultură a Studenţilor (aer liber)

11.00 „Motanul încălţat”, regia Daniel Stanciu, Teatrul „Gulliver” Galați / Casa de Cultură a Studenţilor, Spectacol pentru copii (60 min.)

18.00 XXL (FAT PIG), regia Cristi Juncu, Teatrul ACT Bucureşti / Sala Teatrului de Păpuşi „Prichindel”, Spectacol pentru tineri şi adulţi (120 min.)

19.30 „Scattered”, regia Kevin Finnan, Compania „Motionhouse” Marea Britanie / Casa de Cultură a Sindicatelor, Spectacol pentru tineri şi adulţi (65 min.)

20.30 Eeu şi Eea, Soso & Nuți Arad / Teatrul de Păpuşi „Prichindel” (aer liber), Spectacol cu marionete pentru toate vârstele (20 min.)

21.00 „Absolut!”, regia Alexandru Dabija, Teatrul ACT Bucureşti / Sala Teatrului de Păpuşi „Prichindel”, Spectacol pentru tineri şi adulţi (90 min.)

21.30 Stand Up Comedy – Dragoş Pop, Pavilion, Spectacol pentru tineri şi adulţi (60 min.)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax