Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Festivalul Roman Apulum va avea loc în luna august: Peste 200 de reenactori daci și romani sunt așteptați la Alba Iulia

roman

Publicat

Festivalul Roman Apulum, festival de reenactment istoric, revine la Alba Iulia, după un an de pauză din cauza pandemiei de COVID.

Mai exact, în perioada 27 – 29 august, la Alba Iulia peste 200 de reenactori, români și străini, soldați și civili romani, războinici daci, gladiatori, meșteșugari sau dansatoare vor popula Cetatea Alba Carolina. 

Timp de trei zile, Apulumul antic va fi readus la viață, iar publicul se va putea bucura de momente unice, asistând la adevărate lecții de istorie vie din partea reenactorilor.

”După un an în care evenimentele culturale au fost puse pe pauză, vă invit, în ultimul weekend din luna august, să fiți prezenți la Alba Iulia, în Cetatea Alba Carolina, pentru a călători în timp, către perioada antică a orașului, prin intermediul Festivalului Roman Apulum.

Fondarea anticului Apulum, unul dintre cele mai importante centre urbane ale provinciei romane Dacia, va fi laitmotivul evenimentului din acest an”, a transmis primarul Gabriel Pleșa într-o postare pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate