Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Festivitate de primire a studenţilor „Erasmus” la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Publicat

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a organizat, miercuri, 22 februarie, de la ora 12.00, în Sala Senatului, festivitatea de primire a studenţilor Erasmus sosiţi din diferite ţări europene.

În semestrul II al anului universitar 2011 – 2012, la Universitatea albaiuliană vor studia 11 studenţi și studente din Turcia, 2 studente din Grecia şi o studentă din Lituania.

Domeniile în care se pregătesc studenţii străini sunt Limba şi Literatura Engleză, Informatică, Matematică, Administrarea Afacerilor şi Finanţe Bănci.

La festivitatea de primire au participat și studenții din Alba Iulia care beneficiază de programul ERASMUS în alte țări ale U.E. Studenții străini au primit din partea reprezentanților Universității albaiuliene materiale promoționale cu însemnele ERASMUS și ale UAB.

ERASMUS (EuRopean Community ActionS for the Mobility of University Students) este componentă a programului comunitar Lifelong Learning Programme (LLP) care cuprinde acţiuni destinate cooperării europene în domeniul învăţământului superior. Lansat în anul 1987 sub forma unui program destinat sprijinirii studenţilor în scopul efectuării unei perioade de studii într-o alta ţară europeană, cu recunoaşterea formală a perioadei petrecute în instituţia parteneră, ERASMUS devine începând cu 1995 componentă a Programului Socrates al Uniunii Europene. În octombrie 2002, Comisia Europeană a anunţat înregistrarea a 1.000.000 de studenţi ERASMUS la nivel european.

Din 2007, ERASMUS face parte din Programul LLP, cu desfăşurare până în 2013.

Foto: Vali CIONTEA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax