Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Fostul şef al poliţiei din Crăciunelu de Jos a rămas FĂRĂ LOC DE MUNCĂ, după ce a fost CONDAMNAT defintiv la 6 luni de închisoare

Publicat

politistiFostul şef de post de la Crăciunelu de Jos, Radu Bara a fost condamnat la 6 luni de închisoare pentru o bătaie aplicată unui cetăţean rom. Decizia defintivă a fost pronunţată în 17 februarie de Curtea de Apel Alba Iulia. Bărbatul şi-a pierdut locul de muncă după ce a fost condamnat definitiv în justiţie la închisoare cu amânarea executării pentru purtare abuzivă.

Agentul şef Radu Bara era suspendat din funcţie şi îndeplinea atribuţii din dispoziţia conducerii IPJ Alba.

Acesta a fost acuzat de purtare abuzivă, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. În martie anul trecut, acesta a lovit un bărbat aflat în stare de ebrietate, cu bâta, peste mână şi i-a fracturat oasele degetelor. Scandalul a pornit în curtea şcolii la care învaţă fiul bărbatului, după care omul a ajuns la poliţie. După audieri, poliţistul l-a urmărit şi, când s-a prins de gardul unei consătence, l-a lovit, la scenă fiind martori mai mulţi localnici. Omul legii a relatat însă că victima s-a lovit când a căzut. Faptele s-au petrecut în martie anul trecut.

Potrivit certificatului medico-legal, bărbatul a avut nevoie de 45-55 de zile de îngrijiri medicale. Din expertizele cerute de procurori, la Alba şi la Cluj, a reieşit că victima a fost rănită prin lovire şi nu prin cădere.

Poliţistul a fost trimis în judecată în luna ianuarie.

”Admite apelul declarat de inculpatul B. R. I împotriva sentinţei penale nr. 56/09.09.2014, pronunţată de Judecătoria Blaj în dosarul nr. 546/107/2014 şi apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj împotriva sentinţei penale nr. 67/11.11.2014, pronunţată de Judecătoria Blaj în dosarul nr. 1399/191/2014. Desfiinţează – sentinţa penală nr. 56/09.09.2014 a Judecătoriei Blaj, sub aspectul modalităţii de aplicare a legii penale mai favorabile şi a individualizării judiciare a pedepsei şi – sentinţa penală nr. 67/11.11.2014 a Judecătoriei Blaj, integral. Rejudecând în aceste limite cauza sub aspectul ambelor laturi, penală şi civilă: În aplicare art. 5 alin. 1 din noul Cod penal, constată că art. 296 alin. 2 din noul Cod penal reprezintă legea mai favorabilă inculpatului B. R. I. În temeiul art. 396 alin. 4 şi alin. 10 din noul Cod de procedură penală, stabileşte pedeapsa de 6 luni închisoare în sarcina inculpatului B. R. I. pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 2 din noul Cod penal şi, în temeiul art. 83 şi art. 84 din noul Cod penal, amână aplicarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, se afirmă în minuta deciziei de la Curtea de Apel Alba Iulia.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, datorită amânării executării pedepsei a lui Radu Bara, acest din urmă şi-a reluat funcţia de şef de post la Crăciunelu de Jos.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. justitiarul 112

    miercuri, 25.02.2015 at 10:35

    lupul pus paznic la oi…. un politist penal pus sa ne apere de penali… numai in romania se poate asa ceva…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax