Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Lucrări de primăvară la Sebeş. Mai multe străzi şi trotuare au intrat în reparaţii

Publicat

Odată cu venirea primăverii, Sebeşul a devenit un imens şantier. În aceste zile, în oraş au fost demarate o mulţime de lucrări de reabilitare a şoselelor şi trotuarelor, precum şi de amenajare a spaţiilor verzi, lucrări care se ridică la suma de 1.800.000 de lei şi sunt suportate din bugetul local. Acestea vor fi finalizate până înainte de sărbătorile de Paşti. Viceprimarul municipiului Sebeş, Adrian Bogdan, preşedintele organizaţiei locale a PDL a inspectat, joi, şantierele aflate în lucru pe raza oraşului Sebeş, dar şi în Lancrăm şi Petreşti, pentru a verifica stadiul lucrărilor şi dacă termenul limită al acestora poate fi respectat.

Este vorba despre mai multe lucrari edilitare demarate în această primăvară de administraţia locală şi care vor fi finalizate în următoarele săptămâni.

În această primăvară, municipiul Sebeş se află în plin proces de reabilitare, iar asta deoarece, în urmă cu două săptămâni, au demarat lucrările de plombare a carosabilului, la trotuare şi rigole, covor asfaltic, dar şi de amenajare zone verzi în mai multe zone ale oraşului.

lucrari sebesÎn acest moment, lucrările sunt în plină desfăşurare pe strada Dorin Pavel, în zona sensului giratoriu din apropierea restaurantului „Turn,” până la intersecţia cu strada Traian. Se repară covorul asfaltic, straturile de uzură şi sunt ridicate capacele de cămin la nivelul asfaltului. Pe această porţiune, circulaţia este aglomerată şi încetinită. Directorul SPAD Sebeş, Marius Ardelean a anunţat că circulaţia va fi restabilită vineri, pe acest tronson.

Cel târziu de luni, lucrările vor începe pe strada Traian, pe partea dreaptă, de la intersecţia cu strada Dorin Pavel până la intersecţia cu strada Lucian Blaga. Pe această porţiune, lucrările vor dura cel mai probabil 3 zile, a precizat Marius Ardelean.

În paralel se desfăşoară lucrări de plombare pe străzile adiacente străzilor principale, pe tronsonul Petreşti-Sebeş şi Răhău.

Totodată, în Sebeş se repară trotuare, cu pavaje, rigole şi podeţe pe strada Horia, pe strada Nouă din Lancrăm până la intersecţia cu strada Dealului (Calea Vacii) şi pe strada 1 Mai din Petreşti (partea stângă în sensul de mers Sebeş-Petreşti), pe strada Sava Henţia se lucrează la rigole şi podeţe. Lucrările nu vor ocoli drumul Sibiului şi cartierul Mihail Kogălniceanu.

De asemenea, în zona magazinului Kaufland se lucrează la amenajarea spaţiilor verzi, la rondoul din dreptul restaurantului „Turn”, iar, în restul municipiului, curăţenia de primăvară a început cu toaletarea şi văruirea pomilor.

Toate aceste lucrări, care se ridică la suma de 1.800.000 de lei, sunt suportate din bugetul local şi vor fi finalizate până înainte de sărbătorile de Paşti. Potrivit şefului Serviciului Domeniului Public din cadrul Primăriei Sebeş, Marius Ardelean, în zilele următoare va continua înverzirea municipiului prin plantarea de flori şi iarbă în rondourile de pe domeniul public şi curăţenia de primăvară prin toaletarea copacilor din centrul oraşului. În proiect mai este prevăzută şi realizarea marcajelor rutiere şi pietonale de pe raza municipiului, o altă lucrare ce va fi suportată de la bugetul local ce este estimată la suma de până la 80.000 de lei.

nistor bogdan la lucrariViceprimarul Adrian Bogdan a vizitat joi şi Spital Municipal Sebeş, unde sunt desfăşurate în această perioadă lucrări de toaletare a pomilor şi ecologizare a curţii interioare. Acesta s-a interesat de la conducerea unităţii sanitare şi despre principalele probleme cu care se confruntă instituţia şi care ar fi investiţiile de strictă necesitate ce ar trebui realizate acolo.

„Am participat împreună cu colegii la o vizită la şantierele aflate în lucru pentru a urări stadiul lucrărilor. Este vorba despre investiţii la carosabil, turnare covor asfaltic, dar şi rigole şi trotuare. Lucrările au demarat în urmă cu câteva săptămâni şi facem tot posibilul pentru a le finaliza până înainte de sărbătorile de Paşti”, a declarat viceprimarul Adrian Bogdan.

Flavia NICOLAE

Adina E. CURTA

lucrari sebes 1lucrari sebeslucrari sebeslucrari strada sebeslucrare sebessebes lucraricamioane lucrari sebescamion lucrari sebessantier sebessantier strada sebes

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

 1. ion

  vineri, 23.03.2012 at 16:01

  se vede ca dorin nistor si viceprimarul au inceput treaba serios,bravo lor,tinetio tot asa!!!!!

 2. mihaita

  vineri, 23.03.2012 at 18:49

  adevarul este ca fac o echip aredutabila, au planuri mari pentru Sebes, speram cu totii sa se apuce de munca inca din 11 iunie !

 3. Dan Sebesan

  sâmbătă, 24.03.2012 at 00:34

  Redutabila pe dracu. Bogdan este slab fara scoala. Nistor asta e baiat destept, o sa fie greu de prostit pentru ca stie de cand era la Garda cum fura astia din administratie. Greu de prostit . Nu-i ca Mugurel care se lauda ca are multa scoala, doctorate si daca-l iei la intrebari nu mai stie pe unde sa scoata camasa sau iti da explicatii pe care nici el nu le intelege. Daca ajunge Nistor, mai greu cu hotia la Primaria Sebes. De asta le este frica la toti aia care fac smenuri ca se infunda teava.

 4. Unul din Petresti

  miercuri, 28.03.2012 at 12:38

  Domnilor din primaria Sebes!!..Pe cand asfaltati si strada Simion Barnutiu din Petresti ca e plina de gropi si nori de praf la fiecare masina care trece??!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EVENIMENT

Managerul Bibliotecii ”Lucian Blaga” din Alba Iulia, Silvan Stâncel, invitat să cânte la Târgul de Carte GAUDEAMUS

Publicat

Managerul Bibliotecii ”Lucian Blaga” din Alba Iulia, Silvan Stâncel, a fost invitat să cânte la Târgul de Carte GAUDEAMUS din București.

Evenimentul are loc sâmbătă la București, de la ora 18.00, la standul Grupului Editorial Art – Romexpo, Pavilionul B2.

Tot acolo, acesta își va lansa și albumul ”Dacă inimile toate…” pe versurile lui Matei Vișniec.

Sunt bucuros și onorat de invitația editurii Arthur (…) voi prezenta o selecție din frumoasele poezii ale poetului și le voi cânta cu mare dăruire” a transmis Silvan Stâncel.

YouTube video

„Poeziile mele transpuse pe muzică de Silvan Stâncel figurează în patru piese pentru copii şi părinţi publicate de Editura Arthur.

Devenite cîntece, aceste poezii îşi iau însă zborul din cărţile respective şi devin autonome, nişte ferestre deschise spre un alt dialog cu imaginaţia şi cu sensibilitatea.

Capra, iedul cel mic și cumătra lupoiacă, Extraterestrul care îşi dorea ca amintire o pijama, Omul de zăpadă care dorea să întîlnească soarele şi Povestea regelui supărat pe clovn au fost ca nişte cuiburi dramatice pentru cîntece dotate cu aripi.

Silvan Stâncel şi echipa sa de muzicieni le conferă acestor poezii cu rimă şi cu suflet o a doua viaţă şi o nouă identitate hrănite cu talent şi cu pasiune, cu inspiraţie şi cu umor.” – Matei Vişniec, 15 iulie 2022

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Episcopul martir Ioan Suciu va fi comemorat în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj. Destinul sfâșietor al ”Apostolului tinerilor”

Publicat

Episcopul martir Ioan Suciu va fi comemorat vineri, 9 decembrie 2022, de la ora 16:00, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj, cu ocazia împlinirii, în data de 4 decembrie, a 115 ani de la naștere.

Evenimentul va începe cu oficierea unui Te Deum de mulțumire, potrivit Radio Blaj.

Programul va continua cu conferința „Mica Biblie povestită copiilor de Episcopul Martir Ioan Suciu”, susținută de Conf. univ.dr. Marcela Ciortea și cu lansarea volumului „Episcopul Martir Ioan Suciu în evocări”, care va fi prezentat de Diac. prof. univ. dr. Ion Buzași.

Citește și: Tragica poveste a “Apostolului Tinerilor”, Ioan Suciu din Blaj. S-a stins sub privirile lui Iuliu Hossu, într-o celulă la Sighet

La finalul manifestării, solista Maria Borcea va susține un program de cântece religioase.

Organizatorii evenimentului sunt Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Parohia Blaj I Catedrala și AGRU Blaj.

Cine a fost Ioan Suciu, ”Apostolul Tinerilor”

Prigoana securității comuniste a avut ca țintă eliminarea preoților greco-catolici, după ce exprimarea acestei religii a fost interzisă. Printre victimele regimului se numără și “Apostolul Tinerilor”, Ioan Suciu.

Una dintre cele mai luminate minți ale bisericii greco-catolice s-a stins în celula 44 a penitenciarului de la Sighet, trupul neînsuflețit fiind aruncat într-o groapă comună, locul acesteia nu se cunoaște nici până azi.

Noaptea arestului

Iată ce a relatat părintele Gheorghe Radeș din Berivoi/Berivoj, Țara Făgărașului, (el însuși arestat și purtat prin vreo 12 închisori), martor al arestării episcopului Ioan Suciu:

„La 28 octombrie 1948, Episcopul Suciu a fost în vizită canonică la parohia Ileni, iar apoi a binecuvântat lăcașul bisericesc din Berivoii Mici.

Anunțat de Pr. Andrei Radeș (fratele autorului relatării) că a văzut mai mulți preoți greco-catolici la Miliția din Făgăraș, Episcopul Suciu a spus:

„Aceste momente grele de persecuție, prin care trece Biserica noastră, sunt cele mai fericite momente din viața noastră creștină, dacă le vom ști folosi bine pentru apărarea credinței, sunt momente care ne vor servi sigur mai ușor la mântuirea sufletului.”

Episcopul se afla în compania preotului Gh. Radeș, unde urma să rămână peste noapte. La miezul nopții decid să facă o vizită Preasfântului Sacrament din biserică, apoi se întorc în casă.

„După 1 noaptea o ceată de securiști ne-au devastat locuința.

Doi dintre ei au intrat în dormitorul unde se afla canonicul Leon Sârbu și Părintele Govoran… Între timp alți doi securiști au intrat în camera în care se odihnea Preasfințitul.

L-au ridicat și, legându-l la ochi, l-au dus într-o mașină ce se afla în stradă».

Astfel a început pentru el calvarul închisorilor, Ministerului de Interne, Văcărești etc., până la punctul final, temnița din Sighet”.

Nu a avut parte de proces sau condamnare, a murit sub ochii episcopului Iuliu Hossu

La 28 octombrie 1948, a fost arestat și dus la Dragoslave, ulterior la Penitenciarul din Sighetul Marmației, fără a avea parte de vreun proces sau condamnare oficială.

Din cauza condițiilor precare, al regimului de izolare, ulcerului de la stomac, frigului și al foamei, se stinge din viață la 27 iunie 1953, în celula 44, sub privirile Episcopului Iuliu Hossu.

Trupul său a fost aruncat într-o groapă comună, în Cimitirul Săracilor, necunoscându-se locul exact nici azi.

Episcopul a combătut comunismul cu toată puterea sa: «astăzi şi în zilele ce vor urma – spune el – există un singur lucru pe care nu ai voie să-l faci, să fii trădător. Există un singur drum în viaţă care te îndepărtează de trădare, cel eroic. Numai pe această cale poţi răscumpăra lumea», potrivit historia.ro

Sursă info: Historia.ro, Bru.ro, Wikipedia

sursă foto: Facebook – tudorduicatudorduic 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă privind finalizarea proiectului „Modernizarea iluminatului public în Orașul Teiuș”

Publicat

Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Teiuș, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Modernizarea iluminatului public în Orașul Teiuș“ , cod SMIS 123596.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiții 3.1, Operațiunea C – Iluminat public și are o valoare totală de 4.259.651,65 lei, din care 4.173.117,44 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din FEDR.

Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, Organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru.

Proiectul este prevăzut a se derula în perioada 09.12.2019 – 31.12.2022.

Obiectivul general al proiectului „Modernizarea iluminatului public în Orașul Teiuș“ îl reprezintă creșterea eficienței energetice în cadrul sistemului de iluminat public de la nivelul orașului Teiuș, prin măsuri de economisire a resurselor de energie și reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, ca urmare a implementării unor acțiuni de înlocuire a lămpilor cu un consum ridicat de energie electrică cu lămpi cu eficiență energetică ridicată și achiziționarea și instalarea unui sistem de telegestiune a iluminatului public local.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

Scăderea consumului anual de energie primară în iluminat public de la 373.512,71 kwh/an valoarea indicatorului la începutul implementării proiectului la 108.352,86 kwh/an valoarea indicatorului la finalul implementării proiectului, în termen de 37 luni de la semnarea contractului de finanțare.

Scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră de la 87,80 echivalent tone CO2 valoarea indicatorului la începutul implementării proiectului, la 25,47 echivalent tone CO2 valoarea indicatorului la finalul implementării proiectului, în termen de 37 luni de la semnarea contractului de finanțare.

Date de contact:

Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Teiuș Str. Clujului, Nr. 80, Oraș Teiuș, Jud. Alba, România

Telefon: 0258.851.101, Fax: 0258.851.075, E-mail: primaria_orasului_teius@yahoo.com

Persoană de contact: Colev Claudiu, Manager de proiect

Vezi aici comunicatul în format PDF.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Revelion 2022 – 2023 la Alba Iulia: Focuri de artificii cu ocazia trecerii dintre ani, în Piața Cetății Alba Carolina

Publicat

Noaptea de Revelion, trecerea dintre ani, va fi marcată la Alba Iulia printr-un foc de artificii.

Cei prezenți în oraș sunt invitați în Piața Cetății din Alba Iulia, pentru a lua parte la focul de artificii. 

Focurile de artificii vor fi lansate din curtea clădirii Palatului Copiilor, pe un fond muzical.

De asemenea, reprezentații primăriei vor împărți celor prezenți în Piața Cetății calendare cu anulul 2023.

Cu câteva zile înainte de Revelion, dar și de Crăciun, la Alba Iulia, pe data de 23 decembrie va fi organizat un concert live, în Șanțurile Cetății.

Mai exact va fi un concert în târgul de Crăciun de la Alba Iulia.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax