Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Stâlpii Porţii VI din Cetatea Alba Carolina, placaţi cu polistiren. Vezi cum explică reprezentanţii firmei care se ocupă de restaurare

Publicat

După ce, în urmă cu câteva săptămâni, un fost angajat restaurator al firmei „Grup Corint” făcea dezvăluiri, care ulterior au fost contestate, despre modul în care s-a realizat reabilitarea vestigiilor din Cetatea Alba Carolina şi folosirea în restaurare a unor materiale cu durată scurtă de viaţă, astăzi a venit momentul să vedem cu ochii noştri cum sunt realizate aceste costisitoare lucrări. Un alt important monument istoric din fortificaţia Vauban, Poarta a VI-a a Cetăţii, arată în aceste zile roz, iar asta din cauza polistirenului extrudat cu care experţii restauratori au ales să o placheze.

Deşi voci reputate din rândul echipei de restauratori ai „Grup Corint” au negat cu vehemenţă faptul că polistirenul ar fi fost folosit în reabilitarea vestigiilor din Cetate, o plimbare prin zona Porţii a VI-a ne arată exact contrariul. Plăcile de polistiren de culoare roz care încadrează muchia vestigiilor pot fi observate cu ochiul liber de trecători şi trezesc noi semne de întrebare în rândul celor care se gândesc la banii investiţii în aceste proiecte, dar şi la durata de viaţă a monumentelor proaspăt reabilitate din Alba Iulia.

Pentru o informare cât mai corectă a cititorilor şi pentru a afla ce rol are polistirenul în restaurarea vestigiilor istorice, am solicitat şi un răspuns din partea reprezentanţilor „Grup Corint”, pe care îl aşteptăm în continuare.

„Polistirenul este doar o chestiune provizorie”

UPDATE, Ora 17.23: La două ore după publicarea materialului, purtătorul de cuvânt al „Grup Corint”, Emanuel Drăguşin a venit cu precizări. Acesta ne-a explicat că polistirenul nu face parte din structura monumentului, ci are rolul doar de a proteja elementele decorative pe perioada iernii: „Este doar o chestiune provizorie. Pe stâlpii Porţii a VI-a au fost aplicate elemente decorative, iar, pentru ca acestea să nu se deterioreze pe perioada îngheţului, s-a decis protejarea lor cu polistiren. Momentan, lucrările la Poarta VI sunt oprite, iar, după perioada rece, polistirenul se va da jos şi nu va face parte din structura monumentului.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

40 Comentarii

40 Comentarii

  1. mitu

    marți, 13.12.2011 at 15:52

    …nuuu!..e trucaj !!!!!

  2. toma

    marți, 13.12.2011 at 16:48

    Vesnica pacaleala sau Cum ne furam singuri caciula ? Oare a ajuns cetatea ALBA CAROLINA o butaforie ordinara pentru un film prost ? Dar pe ai cui bani ?

  3. albaiulian

    marți, 13.12.2011 at 19:04

    Vai, dar ce stire…vai, dar cata promptitudine…Domnisoara, polistirenul respectiv era vizibil de mai bine de o luna de zile. Cum de ti-a sarit doar acum in ochi? Iti dai seama cat de atenta esti la detalii? Totusi niste stiri adevarate nu ne prezinti? Probabil ai fi preferat sa nu se faca nicio modernizare cetatii, sa ramana o ruina in continuare, nu-i asa? Daca in Sebesul tau natal nu se face nimic, nu inseamna ca acelasi lucru trebuie sa se intample si in Alba Iulia. PS: Daca tot ai nevoie de ” Breaking News” , mai bine ma intrebi pe mine, ca vad ca tu dai stiri tot in reluare!

    • moderatorul de serviciu

      marți, 13.12.2011 at 23:34

      Daca ai vazut polistirenul acum o luna de zile, sa-ti fie rusine ca nu ai scris, ziarist de doi bani ce esti. Daca scriai mai salvai un pic din imaginea firmei care te plateste pentru ca aveau si ei ocazia sa explice, asa cum au explicat astazi. Daca polistirenul este de o luna acolo, gandeste-te cati oameni l-au vazut si au spus mai departe ca la restaurarea portii se lucreaza cu polistiren ca la izolare termica. Iar despre Cetate am scris mult, mult, mult, foarte mult si de foarte multe ori foarte frumos. Pentru ca noi cei de la Alba24 credem ca aceasta Cetate poate sa faca mult bine orasului. Si ca sa intelegi atitudinea pe care o avem iti dau un exemplu simplu: neamtul putea sa faca din Mercedes o masina chinezeasca, ieftina care te tine cat sa iesi cu ea din fabrica. Daca tu crezi ca Alba iulia are nevoie de o Cetate facuta dupa modelul chinezariilor, inseamna ca nu-ti pasa. In cazul asta o dam dracu de politica, chiar nu ne pasa de partide, ca pana la urma toti sunt la fel. Dar eu cred ca suntem responsabili pentru tinerii care au mai ramas in oras si care nu au niciun viitor, sa avem grija ca lucrarea asta sa fie mai mult nemteasca decat chinezeasca.

      • Andreea

        miercuri, 14.12.2011 at 13:16

        Mai bine ai scrie cat s-a modernizat si ce beneficii vor fi peste cativa ani domnisoara..in loc sa denigrezi ..Eu una sunt madra de cat s-a modificat Alba..comparativ cu multe orase mari din Romania..Iti dai seama cat turism putem avea cand se vor termina lucrarile? Atunci vei avea si tu intr-adevar de scris ceva frumos la adresa orasului tau ..sau si atunci vei mai gasi cate ceva?!

        • moderatorul de serviciu

          miercuri, 14.12.2011 at 14:01

          @Andreea, da’ chiar nu va place o sa aveti in judet un ziar de atitudine, automat il plasati intr-o tabara politica. Si ce este mai urat ca fiecare dintre parti si Puterea si Opozitia ne cearta. Ba unii spun ca nu suntem atat de agresivi cum ar vrea ei, iar ceilalti ca nu suntem lingaii pe care i-ar vrea ei. @Andreea, cei ca tine sunt o minoritate in oras. Coboara in lumea reala, lumea care se intreaba de ce si cum se poate asa ceva…Tu vorbesti de beneficii, pe care oamenii astia nu le simt. tu vorbesti de turisti de pe urma carora nu castiga decat un mic grup de oameni. Faci confuzie intre denigrare si clarificare. Sunt multe chestiuni care trebuie clarificate atunci cand sunt folositi banii publici. Pentru ca altfel te trezesti peste cativa ani ca ai platit un ceas elvetian si te-ai ales cu fake chinezesc.

  4. "tripluX"

    marți, 13.12.2011 at 19:52

    o alta tzeapa originala! dar cum albaiulienii sunt toti treaca mearga merge si polistirenul pt „conservare”.

  5. "tripluX"

    marți, 13.12.2011 at 19:58

    acum cativa ani cand s-a renovat catedrala , sala unirii si muzeul se placa in noiembrie la minus – 8-9 grade pt a fi gata de 1 Decembrie pentru laude si alte asumari nemeritate. la primul dezghet au crapat peretii si a fost tras cineva la raspundere? nu in nici un caz. S-au pus scocuri de alama sau cupru si dupa doua nopti au disparut iar acum sunt inlocuite cu unele de plastic? de ce? pt ca s-au furat si politia locala sau superpolitia orasului nu a pazit nimic:( trist dar asta e un mare adevar! nu ne exprimam de frica , e mai rau ca si pe vremea lu’ Ceasca. Asta e sa nu ne mai tot hazardam ca se imbogatesc unii si altii daca nu suntem in stare sa ne opunem sau cel putin sa avem un cuvant de spus!

  6. "tripluX"

    marți, 13.12.2011 at 19:59

    e polistiren din China:)) mega extra super giga rezistent! 2000 de ani fara reparatii:))))))

  7. BARBISON

    marți, 13.12.2011 at 22:10

    daca asta este „protejare pe timpul iernii….Sabau este papa de la roma:)…..Cum poti sa vii cu enormitati din acestea de genul protejare pe timpul iernii? Daca acum protejeaza stilpii…dupa ce se da jos polistirenul ce o sa se intimple in iernile urmatoare? Totul este cusut cu ata Alba. Se vede clar in fotografie ca „elmentele protejate” sint de fapt elemente de zidarie. Acestea ar fi trebuit sa reziste fara probleme si unui ger siberian. Singura explicatie este ca peste politistiren se vor aplica ornamente usoare de ghips. altfel polistirenul nu se justifica.
    Habian avea dreptate, iar cei care l-au contrazis au facut-o pentru interese personala.

  8. Alex Danila

    marți, 13.12.2011 at 22:31

    Trebuie neaparat sa minta ziarele online ale PNL-ului?Am inteles minciuna pe care ati pus-o cu acel fost expert de la Corint care facea dezvaluiri socante (Vezi Doamne), dar, de exemplu, de ce nu ati pus reportajul pe care l-au pus si cei de la Unirea, in care un alt expert APRECIA lucrarile?Observati ca stirile astea, menite sa ii slabeasca electoratul lui Hava, le aveti numai voi?In plus, e la mintea curcilor ca polistirenul nu va fi lasat roz, dar , vad ca nu vreti sa intelegti ca e doar provizoriu!

    • moderatorul de serviciu

      marți, 13.12.2011 at 23:13

      @Alex Danila, nu trebuie sa minta nimeni. Sunt niste probleme care trebuie clarificate altfel raman suspiciunile. Uite, in acest caz, de exemplu, cei de la Corint au facut precizari care au eliminat alte speculatii. Intotdeauna adevarul iese la suprafata. Este foarte bine ca toate problemele sa fie clarificate, mai ales atunci cand este vorba de bani publici. Reportajul celor de la unirea era al celor de la unirea. Era exclusivitatea lor. Foarte bine ca l-au publicat s-a mai clarificat ceva din nebuloasa lucrarilor din Cetate. Nu-mi aduc aminte ca Dan Sabau sa fie membru PDL sau Grup Corint vreo firma PDL. Tu insinuezi asta. In niciun articol nu s-a vorbit de Hava. Grup Corint este o firma ca oricare alta care face lucrari in Cetate si care trebuie sa explice ce face si de ce face. Pentru ca facturile pentru aceste lucrari sunt foarte mari.

  9. Alex Danila

    marți, 13.12.2011 at 22:36

    Vad ca mereu cand scriu coment. pe acest site, imi scrie ca ale mele com. asteapta moderarea.Nu am injurat nimic! Nu am voie sa postez aici pentru ca sunt pedelist, sau ce?

    • moderatorul de serviciu

      marți, 13.12.2011 at 23:03

      @Alex Danila, toate comentariile sunt moderate pentru ca foarte multi care scriu, injura, au limbaj prea colorat sau fac spam. Nu este nici o problema. Poti scrie cate comentarii vrei si nu ti-a fost sters nici un mesaj.

  10. "tripluX"

    miercuri, 14.12.2011 at 01:42

    pt alex danila. pedelistule . esti mandru? voi fara politica si **** sunteti ca oceanele fara apa. nu conteaza cine face lucrarile dar exista o singura intrebare : cu au reusit cei de la Florea Grup sa contracteze sau sa subcontraceze o parte din lucrari? simplu! in campania electorala toata flota de taxi era portocalie ca doar interesele sunt si au fost maxime , se duceau mega adorari lui hava si base .. cum reusesc sa obtina profit firmele care sunt la a 3a mana in santuri la pus superpavajul din China? nu ma intereseaza politica niciunui partid din Romania pt ca toti sunt la fel. dar m-am saturat sa vad intoxicatia portocalie ce ma inconjoara. daca ne batem joc de istorie turnand ciment si pavand trecutul ne batem joc de viitor. pacat ca tinerii din ziua de astazi nu doresc decat sa se laude ca fac parte dintr-un partid si sa roada de la ciolan fara sa munceasca sau singura munca pe care o presteaza este o data la 4 ani cand lipesc afise.

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 14.12.2011 at 02:54

      @tripluX. firmele sunt transpartinice. Oricine ar fi fost la putere, contractele se rezolva. Sunt putini cei din politica rezistenti la tentatii sau la mici servicii electorale. Si pana la urma nici nu conteaza cum au luat contractele daca nu isi bat joc de banii publici si fac lucrarile de calitate. Problema este atunci cand nu le fac de calitate, cand umfla preturile si in plus au si comportament de mari mahari cand ei s-au imbogatit din bani publici, dintr-o particica pe care fiecare dintre noi o dam inapoi la stat, ca statul sa traiasca si sa finanteze proiectele pe care le fac ei.

  11. "tripluX"

    miercuri, 14.12.2011 at 01:45

    imi cer scuze pt redactare la com anterior dar e putin mai greu sa scriu pe intuneric:), noapte buna Alba Iulia maine poti fi mult mai pavata:))

  12. Tibi

    miercuri, 14.12.2011 at 09:54

    Cu toti stim cum se lucreaza la cetate, dar macar daca ar fi deschisa. Nu stiam ca domeniul public este accesibil doar intre anumite ore. Daca ai ghinionul sa lucrezi de dimineata pina seara tarziu si vei sa fraci si tu o plimbare prin santuri surpriza!!!
    Gasesti porti mari de fier forjat cu lacatul pe ele. Sa nu te enervezi si sa sudui la ei? Asa se intelege in primaria alba a face turism ( de fatada). I

  13. albaiulian pt moderatorul de serviciu

    miercuri, 14.12.2011 at 10:30

    :)))) Chiar am ras. Deci voi chiar sunteti penibili. Nu sunt ziarist, aici avem un punct in comun,pt ca nici voi nu va puteti numi astfel. Nu sunt platit de nimeni sa spun ce simt, dar se vede ca voi sunteti obisnuiti cu astfel de practici din moment ce le aduceti in discutie. Ca sa va luminez, ma duc aproape zilnic la Casa de Cultura, unde fac antrenament si e normal sa-mi sara in ochi acele lucrari. Doar nu vroiai sa vin eu sa te anunt despre acele aspecte? Pt ce anume? Eu sa-ti dau stirea si tu sa o publici? Inseamna ca voi luati bani pe munca altora. Asta denota amatorism. Avand in vedere ca aveti un coleg care bate clubul Stage in fiecare zi si pozeaza tot felul de domnisoare mai mult sau mai putin imbracate, cred ca putea sa-i sara lui in ochi polistirenul care nu va lasa sa dormiti de cateva zile. Sunteti chiar culmea, va repeziti sa judecati lumea fara sa ganditi inainte, preferati sa dati in cap si apoi sa va cereti scuze. Credeam ca site-ul asta informeaza locuitorii judetului Alba despre ceea ce se intampla cu adevarat, nu cauta stiri ”senzationale” care nu au nimic de-a face cu realitatea si in plus se mai leaga si de cititorii sai, judecandu-i aiurea. Penibili, penibili, penibili. Sunt curios daca-mi acceptati comentariul pe site, comunistilor!!!

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 14.12.2011 at 13:18

      @albaiulian, daca esti asa vehement te cred.Tte-am confundat cu altcineva care semneaza tot cu @albaiulian. Nu esti ziarist, esti un cetatean care vede si nu se intreaba ce fac astia cu banii publici. Ma intreb, oare ai fost curios de ce pun polistiren pe poarta? Asta e, antreneaza-te in continuare. Poate ca suntem amatori, invatam din mers, chiar si de la unul ca tine avem de invatat.

  14. albaiulian

    miercuri, 14.12.2011 at 11:45

    Sa va fie rusine comunistilor ca nu-mi postati comentariile. RUSINE RUSINE RUSINE!!!

  15. Dan Simedru

    miercuri, 14.12.2011 at 12:53

    In afara de dezinformare si manipulare, autorul articolului a auzit cunva si de „protectie inpotriva inghetului”?

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 14.12.2011 at 13:36

      @Dan Simedru, in primul rand folosesti un nume care nu este al tau. Macar gaseste cava mai neutru, e prea ostentativ. Daca tot stiai ca este o „protectie impotriva inghetului” de ce nu ai explicat asta in cele doua ore cat a stat articolul initial pe site, pana a venit pozitia oficiala a lui Dragusin. puteai sa-ti dai cu parerea atunci. Si sa nu-mi zici ca daca tu vedeai polistirenul roz lipit pe stalpul portii te gandeai ca era pus sa protejeze vreo decoratiune. Hai… ca fortezi nota….

      • Dan Simedru

        miercuri, 14.12.2011 at 15:45

        Cred ca si dumneata te imbraci gros cand vine frigul, altii insa, se ascund prin scorburi!

        • moderatorul de serviciu

          miercuri, 14.12.2011 at 17:03

          Cred ca nu ai nimerit bine comparatia si n-am inteles chestia cu scorburile…Iti repet pentru ca vad ca nu faci diferenta intre dezinformare si clarificare : polistiren roz pe poarta II. Ce-o fi oare? Astepti raspunsul, nu vine, publici informatia, dupa doua ore vine raspunsul care bineinteles se publica imediat. Unde este dezinformarea?

          • Dan Simedru

            miercuri, 14.12.2011 at 20:00

            Nu ma pricep la ziaristica si la dentologie profesionala, dar cred ca acesta intrebare cu privire la polistiren, ar fi trebuit pusa Firmei Corint inainte de publicarea articolului.
            PS. In scorburi se „protejeaza” de frig Piticul Atomic, ca a fost foarte dezamagit cand Hava i-a taiat scorburile din Parcul Ciorilor!

          • moderatorul de serviciu

            joi, 15.12.2011 at 01:37

            Mai pseudo Dan Simedru. Daca eu as fi de la PDL, pe cuvantul meu ca te-as da afara din partid si din functia pe care ai luat-o pe seama partidului. Pai, mai postac mic si fara experienta , in PR regula nr 1, cand apare un articol despre o firma asupra careia planeaza tot felul de suspiciuni, incerci sa indepartezi cat mai mult subiectul de partidul pe care il aperi si de lideri. Cum il asociezi tu asa din senin cu materialul de mai sus si dai apa la moara concurentei…Of, of… vai, vai…
            Si sa-ti explic si cu problemele tale cu jurnalistica si cu deontologia: Ai un pont, il verifici la fata locului, aduni probele( foto-in cazul asta) faci textul, suni partea care trebuie sa se justifice si ii spui despre ce este vorba si il anunti ca vrei o reactie cat mai repede, pentru ca articolul il publici in 10 minute nu a doua zi. Daca vin cu reactia in 10 minute e bine daca nu, asta e, se trece in articol ca nu au venit cu pozitie oficiala. In cazul asta, au venit dupa 2 ore de la publicare. S-a luat pozitia lor, a fost trecuta in articol si gata. Odata ce articolul este difuzat la public mai pot aparea reactii din partea altora, specialisti, angajati care confirma sau infirma ceea ce spun cei vizati. In scris, telefonic, prin intermediari ( ca la unii le este frica si de umbra lor) feedback se numeste si jurnalistul poate sa traga o concluzie daca reactia celui in cauza este doar o justificare inventata pe moment sau este cea reala. Asta contribuie la aflarea adevarului . Jurnalistul nu este detinatorul adevarului absolut dar contribuie la aflarea lui. Cei ca tine, indiferent de ce parte politica sunt, contribuie la ingroparea adevarului. Unii pentru ca amplifica, iar altii bagatelizeaza. Si inca ceva, oricat de mult te-ai stradui sa arati ca jurnalistul care scrie este rau intentionat, platit de opozitie samd, lumea nu este proasta. Stie ce sa creada si ce nu. Mai ales de la unul care foloseste fara jena numele unei persoane publice. Gata, treci in banca. Nota 2. Pentru ca l-ai amestecat pe Hava in poveste, comentand aiurea, paralel cu subiectul.

  16. BARBISON

    miercuri, 14.12.2011 at 13:44

    au sarit postacii pedeleului ca arsi…..inseamna ca este ceva in neregula.

  17. vaubanu' ochiu' dracului

    miercuri, 14.12.2011 at 19:25

    As propune sa mergeti mai departe cu ancheta si sa solicitati clarificari specialistilor in restaurare. Si sigur, specialistii ar trebui sa fie dintr-un centru universitar cunoscut si nu din Alba Iulia.
    Inteleg din comentariile de mai sus ca multi isi doreau sa nu se publice nimic, sa admiram toti orice s-ar face in oras si in cetate, dar uite ca oamenii chiar vad unele lucruri si culmea exista si o presa care publica. Dar ce e mai enervant pentru unii vremelnici din ALba e ca exista oameni, indivizi, cetateni si nu partide care protesteaza si fac si publica indignarea lor.
    Eu personal admir munca pe care o faceti, promptitudinea cu care prezentati stirile si calitatea materialelor. Erati foarte necesari in peisajul presei din Alba cam comunista de altfel si aici ma refer la stilul si imaginea Unirea.

  18. simo

    miercuri, 14.12.2011 at 19:49

    Aveati o reclama prin oras ca verificati din tre surse o informatie! Pentru articolul asta ati avut 3 surse? Pentru informarea corecta si impartiala trebuia sa spuneti de la inceput ca polistirenul este doar pentru protejare…
    Nu vreau sa iau apararea firmei care restaureaza Cetatea, dar aminititi-va (sau daca esti prea tanara intreaba pe cei mai batrani) cum aratau „santurile Cetatii” in anii „80!
    Cat despre vizitatorii din alte judete, majoritatea sunt foarte incantati de ceea ce vad. Dar asa suntem noi, pe plan local ne denigram orasul, pe plan national tara!!!!

    • moderatorul de serviciu

      joi, 15.12.2011 at 02:10

      Si noi suntem incantati de ceea ce vedem in Cetate. Eu sunt mandru de ce se afla acolo, si ii apreciez pe cei de la Primarie care au facut aceste proiecte, care au obtinut bani pentru a face o cetate frumoasa . Dar trebuie sa fim incantati si peste vreo 10 ani, nu sa ne trezim ca pica placile de pe porti si se exfoliaza pavajul. Daca tot sunt atat de multi bani in joc macar sa fie facuta bine nu in bataie de joc. Si blocurile astea noi sunt frumoase la prima vedere. Cand te muti intr-un apartament deabia dupa aceea iti dai seama ce lucrare proasta a facut ala de la care l-ai cumparat. Eu zic ca aici trebui sa fim atenti, sa nu fie facuta de mantuiala. Tot orasul poate castiga de pe urma cetatii. Trebuie sa avem grija ca tot ceea ce se face sa tina cat mai mult. Pentru ca, o sa vezi, ne va costa mult intretinerea ei. N-o sa mai dea nimeni bani sa o curete, sa o ilumineze, sa intretina spatiile verzi, pomii samd. Toate astea le vom plati tot noi. Orice renovare ulterioara o vom plati din banii nostri. O sa iti mai adauge 1% la apa, 3% la salubritate si asa mai departe. E prea scump viitorul si nu ne costa mai nimic sa fim atenti la ce se intampla in prezent.

      • simo

        joi, 15.12.2011 at 08:10

        Nu mi-ati raspuns la intrebarea cu cele 3 surse.
        Iar despre intretinere e un proverb romanesc „obrazul subtire cu cheltuiala se tine!”. Deci corect mi se pare sa fie o taxa pentru zona in fortificatiilor (nu pentru accesul in Cetate!!!!!) acolo unde are loc ceremonialul tragerilor cu tunul. In orice oras european sunt taxe de intrare in situri. Si la Roma in Forumul Roman (care pana in 2010 a fost cu intrare libera) s-a pus taxa! Si una la salarii europene, nu 7 lei cum a fost la noi.

        • moderatorul de serviciu

          joi, 15.12.2011 at 10:42

          Traseul Celor Trei Fortificatii este o zona privata. Eu nu vorbeam de aia. Vorbeam de toata Cetatea, care are cam 1/4 din suprafata orasului. Partea aia trebuie intretinuta si accesul acolo este nu este cu bilet de intrare. Banii de pe biletele de la traseu nu merg la intretinerea Cetatii. Pentru intretinerea acelei parti vom plati toti. Eu n-am zis de bilete, am zis de taxe mai mari la salubritate, apa, canalizare, curent si spatii verzi. Cat despre cele trei surse, ca tot insisti: sursa 1: omul care a dat pontul- exista, este o persoana respectabila in oras, nu are nici o treaba cu politica . Sursa2: sunt fotografiile facute de noi la fata locului, Sursa3: Dragusin care da o explicatie oficiala pentru folosirea polistirenului. Cu toate ca subiectul este foarte clar: polistirenul exista se vede in fotografii si poti sa-l vezi si tu la fata locului. Singura problema ramasa neverificata, nedemonstrata, este daca intr-adevar polistirenul este folosit pentru protejarea unor decoratiuni sau este o placare. Asta se va dovedi in timp, pana acum nu a demonstrat nimeni ca sub polistiren exista vreo decoratiune.

          • simo

            joi, 15.12.2011 at 18:03

            chiar ca ma dazamagiti! Eu stiam ca inainte de publicare trebuie verificata o informatie din 3 surse, ori sursa Dragusin chiar voi ati scris ca a aparut la doua ore dupa ce ati scris articolul. Una e sa publici un articol cu titlu „Stalpi… placati cu polistiren” si alta „Stalpi …. protejati cu polistiren!!’
            Bani pentru Cetate pot veni din impozitele platite de firmele care functioneaza in santuri, din taxele pentru concerte, terase, etc. Sunt surse de venit numeroase, daca s-ar organiza concerte, targuri, expozitii!!! In ceea ce priveste cresterea pretului cu cerentul electric nu inteleg la ce te referi. Daca te referi la faptul ca se consuma curent prentru iluminatul public in Cetate, ce ai vrea sa fie totul in bezna ca pe vreamea lui Ceausescu. Daca te referi ca primaria ar scumpi curentul te inseli, pentru ca pretul energiei electrice este stabilit de ANREE Deci stati linistiti ca nu se scumpeste curentul datorita Cetatii!

          • moderatorul de serviciu

            vineri, 16.12.2011 at 04:41

            1.Cu „stalpii …..protejati cu polistiren”, crede-ma nici acum nu am aflat ce decoratiuni protejau. Nu-mi era greu sa schimb titlul daca aveam certitudinea ca este asa. Nu stiu.. inca nu este clar ce este acolo. Probabil dupa ce vor da polistirenul jos o sa vedem si vom scrie. Deocamdata nu stim daca protejeaza sau acopera. Asa ca e mai neutru cuvantul „placat”. Imi pare rau dar ” protejat” inseamna ca eu sunt covins ca asa este. Ei bine, inca nu sunt convins.
            2. Banii pentru intretinerea Cetatii nu vin de la turisti, pentru ca turistii nu vin la Alba Iulia ca apa pe conducta cand scoti dopul la cada. Pana vin turistii sa acopere costurile intretinerii, vom plati noi toti. @Simo, nu creste pretul curentului, creste consumul de curent cu 25%, pentru ca toata cetatea trebuie iluminata. Cine crezi ca plateste iluminatul public? Primaria. Adica orasul, adica noi toti. Primaria stabileste niste taxe pe care noi le platim. Din ce aduna de la noi toti plateste serviciile care intretin civilizatia in oras. Plombeaza, paveaza, curata strazile,pune panselute, iluminat public, samd. Tot ce s-a platit pana acum creste cu 25%. La acelasi numar de oameni in oras, la aceeasi populatie platitoare de taxe. Cresterea acestor costuri poate afecta in lant o comunitate. Si atunci administratia trebuie sa ia decizii de majorare a taxelor la salubritate, la impozitul pe teren si pe cladiri samd. Sa zicem ca gandindu-ne la viitorul orasului si al copiilor nostri ne asumam toate acestea. Un timp. Vrem o Cetate frumoasa cu gandul ca aceste costuri se vor amortiza de la turisti, ca va inflori comertul, ca vor fi mai multe locuri de munca si poate chiar o vom duce mai bine ca acum. Toti cei 63000, nu 10 sau 100 dintre ei. E si acum sa ajungem la restaurarile astea de care si tu si eu suntem atat de mandri. Daca nu sunt facute bine acum, aceste restaurari vor crapa in cativa ani. Pentru doi stalpi la Poarta a doua s-a platit cat pretul unui bloc cu 4 etaje. Adica o jumatate de milion de euro. Adica un salar de 1000 lei pentru 2000 de oameni. Daca un stalp de la poarta aia crapa peste 5 ani, mai platim odata jumatate din suma, unor specialisti in umflat pretul la restaurari. Ei bine eu nu mai vreau sa platesc aceeasi lucrare pe care am mai platit-o odata. De asta trebuie sa fim atenti cum lucreaza acum, ca sa nu mai platim atunci. Intelegi? Eu nu vreau sa mai platesc inca o restaurare a unui monument care a fost restaurat sub ochii mei.

  19. Dan Simedru

    joi, 15.12.2011 at 12:49

    Precizari!
    1.PDL-ul nu ma poate da afara din partid pentru simplu motiv ca nu sunt membru PDL, cum nu sunt membru a nici unui partid sau Organizatie neguvernamentala, si nici nu lucrez in domeniul public
    2.”Imi place la nebunie”, numele de Dan Simedru, la fel ca si personajul cu care ne a „imbogatit” Cujerul. Nu stiu in ce proportie acest personaj este „persoana publica, si cat „oculta””, eu il cunost ca un „papusar” care trage sforile in culise, si primul membru al „Gastii de la Cujer”, care a venit la Alba-iulia in anul 1990. Legaturile oculte nu le are cu masoneria, ci cu D

    • moderatorul de serviciu

      joi, 15.12.2011 at 14:23

      M-ai ambitionat si te-am gasit. Acum imi explic si de ce te ascunzi in spatele numelui de Dan Simedru. Mai Ghita, e cald in Catlunya acum. Esti un maestru in dezinformari. Ai pierdut un proces cu cel la care ii folosesti numele. Ai intrat in viata personala a omului, l-ai umilit. Sa nu ne mai dai lectii de deontologie. Deocamdata atat.

  20. el conquistador

    joi, 15.12.2011 at 15:25

    este acelasi gheorge gainar care invenineaza forumurile cu injuraturi de cea mai joasa speta? asa crede el ca pastreaza legaturile cu romania?

  21. simo

    vineri, 16.12.2011 at 17:30

    Moderatorule e ultima replica pe care ti-o dau pentru ca orice argument ti-as aduce vad ca dai replici doar pe alaturi. Cresterea costurilor cu iluminatul intr-un oras e o chestie civilizatie. Ti-am mai scris si inainte – ce ai vrea sa nu mai mergem noapte prin Cetate, sa mergem prin intuneric la Universitate? Locuitorii din Caroline sa nu poata folosi caile de acces de abia facute? Numerosii credinciosi care merg la Bisericuta Mihai Viteazu sa urce dealul pe intuneric. Asta inseamna intoarcere la EPOCA DE AUR!!! Si mai am o ultima intrebare pentru tine – cum ai calculat procentul de 25% de crestere a facturii cu iluminatul. Stii cumva cate corpuri de iluminat sunt in oras, cate becuri au fiecare si de ce putere, si cate dintre acestea sunt in Cetate, care dupa parerea ta ar trebiu stinse? Sau ai facut burtologie jurnalistica ??????????

    • moderatorul de serviciu

      vineri, 16.12.2011 at 18:46

      Hai ca pierdem timpul degeaba. una zic eu alta intelegi tu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax