Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

“Fiecare copil merită o poveste”: 800 de elevi din județul Alba vor primi Prima Carte pentru acasă

Publicat

Fiecare copil merita o poveste

Prin programul „Fiecare copil merită o poveste”, o asociaţie din Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean vor oferi cărţi pentru 800 de copii din mediul rural. De asemenea, în 10 grădinițe din cele mai defavorizate comunități din Alba vor fi amenajate centre de bibliotecă.

„Fiecare copil merită o poveste” este un program reglementat la începutul acestui an printr-un protocol de colaborare cu Ministerul Educației Naționale, reprezentând o premisă a asumării unui set de acțiuni comune, care să faciliteze dezvoltarea de politici publice eficiente în domeniul creșterii accesului la educație timpurie de calitate al copiilor din familii defavorizate. 

Programul va fi lansat vineri la Alba Iulia, iar timp de două zile vor avea loc mai multe sesiuni de formare cu: profesorii din învățământul preșcolar – metodiști și responsabili de cercuri pedagogice care, pe bază de voluntariat, vor deveni ei înșiși formatori în tehnici de predare centrate pe dezvoltarea limbajului, pentru toți cei 650 de profesori de învățământ preșcolar din județ; directorii unităților școlare care au în subordine învățământul preșcolar din județul Alba, pe tema importanței facilitării accesului la cărți potrivite vârstei și la lectură pentru copiii ce provin din medii defavorizate; profesorii de învățământ preșcolar din mediul rural care vor beneficia de centrele de bibliotecă pentru sala de grupă; profesorii debutanți și bibliotecarii din județ.

Prin intermediul programului pilot de lectură în grădinițe „Fiecare copil merită o poveste”, 800 de copii din mediul rural din județ vor primi, în perioada următoare, Prima Carte, iar în 10 grădinițe din cele mai defavorizate comunități din Alba vor fi amenajate centre de bibliotecă, pentru a încuraja cititul împreună cu cei mici – acasă și la grădiniță.

Programul este derulat în Alba de Asociaţia OvidiuRo şi IŞJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax