Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Fiecare universitate va decide dacă permite studenților să revină la cursuri în format fizic. Reacția rectorului UBB Cluj Napoca

Publicat

universitate

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că fiecare universitate decide, în funcție de specific, dacă permite studenților să revină la cursuri în format fizic, dată fiind autonomia universitară. Universitățile se pot alinia, însă, scenariului din postuniversitar.

„Având în vedere că fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități, având în vedere autonomia universitară”, a spus președintele Klaus Iohannis, după anunțul privind redeschiderea școlilor și revenirea elevilor la școală din 8 februarie.

Vezi și Măsuri stricte înainte de redeschiderea şcolilor. Ministrul Sănătății anunţă reguli noi în unitățile de învățământ

Potrivit președintelui, universitățile sunt libere să se alinieze scenariului după care funcționează și instituțiile de învățământ preuniversitar.

„Este foarte important de știut că toate aceste lucruri vor deveni realitate în măsura în care situația pandemică nu se înrăutățește grav. Trebuie să respectăm restricțiile și, apropo de restricții, se schimbă evaluarea pentru școli, însă toate celelalte măsuri rămân în vigoare. Nu se schimbă nimic altceva decât evaluarea pentru școli”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele a avertizat că în data de 2 februarie, înainte să înceapă școala, se va face o reevaluare a situației pandemice pentru a ști cu exactitate dacă rămâne definitivă data de 8 februarie pentru redeschiderea școlilor.

Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj:  „Unde se poate să deschidem în condiții de siguranță, să deschidem”

„Vom discuta luni la ședința consiliului de administrație. Pornim cu ideea că unde se poate deschide să deschidem. Vom decide luni. Voi da în analiză la facultăți și dacă se poate deschide vom redeschide. Principalul nostru interes este să ne reîntoarcem la varianta tradițională.

Sunt 22 de facultăți și trebuie făcută o analiză pentru fiecare, dar mesajul meu va fi: Unde se poate să deschidem în condiții de siguranță, să deschidem”, a declarat pentru Cluj24.ro Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax