Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FIFE Zlatna 2015: Elisabeta Bostan a prezentat filmul „Campioana”. Lansare de carte şi Ziua Porţilor Deschise la primărie, alte evenimente din weekend

Publicat

Bostan-autografe Festivalul Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna a continuat sâmbătă şi duminică cu mai multe evenimente. Fost impiegat de mişcare la staţia CFR din Zlatna, Gheorghe Rotaru şi-a lansat cartea „Operaţii pe caracter deschis”, a fost oficiată prima căsătorie în noul sediu al primăriei din oraş, iar duminică a continuat retrospectiva filmelor realizate de Elisabeta Bostan. Alături de regizoare, la Zlatna s-a aflat şi fiica sa, Izabela Moldovan Bostan.

În a doua zi a Festivalului Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna a avut loc lansarea cărţii de nuvele „Operaţii pe caracter deschis”, ce poartă semnătura lui Gheorghe Rotaru. Filolog de profesie, Gheorghe Rotaru a lucrat toată viaţa ca impiegat de mişcare la staţia CFR din Zlatna. „Operaţii pe caracter deschis” este o carte în care personajele sunt locuitorii oraşului Zlatna.

primar Ponoran-lansare carte Evenimentul a avut loc în sediul noii primării a localităţii, în prezenţa primarului Silviu Ponoran, a cunoscutului prezentator Octavian Ursulescu, care este şi prezentatorul celei de-a treia ediţii a FIFE Zlatna, a generalului Mircea Chelaru, a poetului Ioan Tătar, a mai multor cadre didactice din Zlatna, precum şi a altor personalităţi locale.

Cu această ocazie a fost prezent şi Iulian Cătălin Chelaru, fiul generalului Chelaru care a înmânat autorităţilor locale câteva volume din cartea ce îi poartă semnătura: „Interviuri sportive”, vol. II. În cartea sa, Iulian Chelaru a intervievat o serie de sportivi români celebri, printre care şi pe zlătneanca Bianca Pârva, campioană la powerlifting.

 

inaugurare-primarie Şi pentru că vineri, în prima zi a festivalului, a fost inaugurat şi noul sediu al Primăriei Zlatna, sâmbătă, la ora 18.00 a fost oficiată aici şi prima cununie. Mai ales că autorităţile locale au organizat „Ziua Porţilor Deschise”, pentru vizitarea sediului noii primării, o clădire care datează din secolul XVI.

Duminică dimineaţa, a continuat retrospectiva filmelor realizate de către Elisabeta Bostan, cu proiecţia filmului „Campioana” (1989). Elisabeta Bostan a mărturisit că pentru a găsi un copil care să joace rolul principal din acest film a participat la o selecţie a copiilor sportivi de la şcoala de profil din Deva. Acolo a fost selectată în rolul principal o fetiţă, micuţa Izabela, care avea 11 ani şi jumătate când a început filmările pentru „Campioana”. Cu vocea plină de emoţie, Elisabeta Bostan a spus că s-a ataşat foarte mult de micuţa sportivă, pe care apoi a şi înfiat-o. Alături de Elisabeta Bostan se află la Zlatna şi fiica sa, Izabela Moldovan Bostan, precum şi cele două nepoate ale sale.

Începând cu ora 20.00 are loc decernarea premiilor FIFE Zlatna şi spectacolul de încheiere a celei de-a treia ediţii.

foto: Evelina Cîmpean

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax