Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Fii cel mai bun! Fii la înălţime!”: Tabără de vară pentru cercetaşi dedicată elevilor din gimnaziu şi liceu. Cum te poţi înscrie

Publicat

Elevii de clasa a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a care vor să se antreneze pentru o carieră în domeniul militar sau pur şi simplu vor să facă ceva diferit în vacanţa de vară se pot înscrie în Tabăra de vară pentru cercetaşi „Fii cel mai bun! Fii la înălţime!”. Miercuri, Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia informare şi relaţii publice a lansat concursul naţional de selecţie pentru participarea elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal din România la cea de-a opta ediţie a taberei. Ediţia din acest an se va desfăşura, în perioada 27 iulie – 3 august, la Predeal, cu sprijinul Statului Major al Forţelor Terestre. Vor fi aleşi 42 de elevi care vor participa la activităţile organizate în cadrul taberei. La concurs nu pot participa elevi ai Colegiilor Militare Liceale.

La tabără se pot înscrie elevii care sunt, la momentul desfăşurării concursului, în clasele VI-VII şi IX-XI. Elevii trebuie să formeze în cadrul instituţiei de învăţământ în care studiază o echipă alcătuită din doi participanţi (plus rezervă). În cazul în care nu reuşesc să găsească un coechipier din şcoala unde învaţă, pot apela la un coleg sau o colegă care studiază într-o altă instituţie de învăţământ. În cadrul echipei formate, cel mult unul dintre competitori poate să mai fi participat la una din ediţiile anterioare ale taberei.

Tabăra îşi propune să dezvolte şi să valorifice calităţile fizice şi morale ale tinerilor participanţi, spiritul de competiţie şi de echipă. Programul taberei va cuprinde activităţi aplicativ – militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare şi turistice.

Concursul de selecţie cuprinde două etape, în cadrul acestora testându-se cunoştinţele elevilor despre Armata României, NATO şi UE. În prima etapă, care se va desfăşura în perioada 26 martie – 20 aprilie, echipe constituite din câte doi elevi vor trebui să completeze un formular de înregistrare şi să răspundă la 20 de întrebări tip grilă. Pentru cea de-a doua etapă care va avea loc în perioada 21 aprilie – 11 mai, echipele care au răspuns corect la cel puţin 15 întrebări ale primei etape se califică, acestea urmând să răspundă la un nou set de întrebări.

În perioada 12 – 18 mai, juriul concursului va evalua răspunsurile trimise de echipele calificate în cea de-a doua etapă, 21 dintre acestea (primele 10 echipe din învăţământul gimnazial şi primele 11 echipe din învăţământul liceal) urmând să participe la tabăra de pregătire.

Mai multe detalii cu privire la acţiune pot fi obţinute de pe pagina web www.mapn.ro/tabara.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax