Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Fii informat. Apără-ţi copilăria”, o campanie împotriva traficului de persoane

Publicat

trafic

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba demarează joi, Campania „Fii informat. Apără-ţi copilăria”, o actiune ce are ca scop informarea şi conştientizarea elevilor şi a persoanelor adulte asupra fenomenului traficului de persoane şi prevenirea faptelor de natură penală şi contravenţională în instituţiile de învăţământ de la sate.
„Traficul de persoane a devenit o afacere globală, care generează profituri din ce în ce mai mari. Noi rute de trafic sunt stabilite în mod regulat, iar piaţa documentelor false de călătorie, a transportului clandestin de persoane şi a trecerii graniţei în mod fraudulos devine tot mai bine organizată. Victimele sunt atrase prin oferte de muncă de nerefuzat, altele sunt vândute de rude sau prieteni de familie, iar, în general, traficanţii aleg comunităţile sărace, profitând de nevoile financiare ale viitoarelor victime şi de lipsa de informare a acestora. Mirajul îmbunătăţirii situaţiei financiare într-un timp foarte scurt, credulitatea sau inconştienţa sunt doar câteva dintre motivele pentru care copiii din mediul rural pot fi consideraţi potenţiale victime”, se arata într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba.

Un alt fenomen generalizat în şcoli şi care necesită toata atenţia din partea populaţiei şi a organelor specializate este violenţa între elevi. În intervalul 15 decembrie – 1 februarie, durata desfăşurării campaniei, în zeci de şcoli din judeţ vor fi împărţite pliante, calendare şi afişe cu scop informativ şi vor fi organizate jocuri de rol, concursuri cu premii si discuţii interactive pe marginea informaţiilor transmise.

Campania este susţinută de IPJ Alba, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. Obiectivele acestei iniţiative sunt familiarizarea tinerilor cu conceptul de trafic de persoane, învăţarea de noi modele de comportament şi instruirea personalului din unitaţile de învăţământ în ceea ce priveşte identificarea victimelor şi acordarea de servicii de asistenţă specifice nevoilor acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax