Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Fii suporter antidrog”, proiect de prevenire a consumului de droguri derulat în cluburi sportive şi săli de sport din Alba Iulia

Publicat

antidrog Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Alba, implementează, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba, proiectul local de prevenire a consumului de droguri în comunitate „Fii suporter antidrog”, centrat pe programe de petrecere a timpului liber în spaţii recreaţionale, cluburi sportive/săli de sport, ca alternativă la consumul de droguri.

Obiectivul general al proiectului constă în generarea unor comportamente alternative la consumul de droguri prin organizarea, în perioada iulie 2016 – august 2017, a unor de activităţi de petrecere a timpului liber şi competiţii sportive adresate populaţiei generale.

Grupul ţintă este de 1.000 de persoane, tineri şi adulţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 64 ani, din municipiul Alba Iulia, care sunt înscrişi sau sunt membri ai cluburilor sportive, bazelor sportive sau sălilor de sport din municipiul Alba Iulia şi din alte localităţi din judeţul Alba, unde se desfăşoară competiţii sportive.
În cadrul proiectului, specialiştii CPECA Alba vor participa la organizarea şi desfăşurarea activităţilor sportive adresate populaţiei ţinţă, în scopul furnizării tuturor informaţiilor şi aptitudinilor necesare adoptării unui stil de viaţă sănătos şi pentru împiedicarea sau întârzierea debutului utilizării drogurilor.

Activităţile derulate în acest proiect se realizează pentru a aduce la îndeplinire prevederile Obiectivului specific 3, din Capitolul I. Reducerea cererii de droguri A.3. Prevenire comunitară, cuprins în Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei Judeţene Antidrog în perioada 2013-2016, respectiv Adoptarea unui stil de viaţă sănătos la nivelul populaţiei generale, ca alternativă la consumul de droguri, în cadrul programelor de petrecere a timpului liber, activitatea 3.1. Implementarea de proiecte locale de prevenire a consumului de droguri, în spaţii recreaţionale (cluburi, săli de sport, parcuri etc.).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax