Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fiica unui partizan îi explică lui Șerban Nicolae – PSD, cine a fost tatăl ei și cu cine a luptat

Publicat

Ioana Voicu Arnăuțoiu, fiica partizanilor martiri din Nucșoara, Maria Plop și Toma Arnăuțoiu,  i-a explicat lui Șerban Nicolae (PSD) că părinții săi nu au luptat pentru instaurarea unui regim străin, asa cum susține senatorul PSD, ci pentru unul democratic. Replica vine după ce Șerban Nicolae a scandalizat opinia publică cu afirmația făcută în comisia juridică a Senatului că partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României, iar acţiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor ţării.

„Vreau să vă spun câteva cuvinte despre partizanii de la Nucșoara. Aș începe cu Toma Arnăuțoiu, care este exact exemplul despre care vorbea domnul Nicolae. A terminat Școala de Cavalerie, a luptat doar pe Frontul de Vest, a fost rănit si a avut o mare ”vină”: ultimul loc în care a fost încadrat a fost Regimentul de Gardă de la Palatul Regal. Fals față de ceea ce a spus domnul Nicolae – și armata, și jandarmeria au fost reformate profund, în 1946. Arnăuțoiu a fost scos din armată, deși fusese un ofițer exemplar. E un nonsens ce spune domnul Nicolae – că domnia sa consideră ca a lupta împotriva regimului înseamnă să îți dorești un regim străin. Asta ține de democrație”, a declarat Ioana Voicu Arnautoiu marți seara, la Realitatea TV.

”În munți nu au luptat doar militari, întâmplător în grupul de la Nucșoara erau și doi militari, ceilalți erau țărani, pentru care comunismul a însemnat să rămână fără mica lor proprietate, cum a fost și cazul lui Gheorghe Rizea (…) După mai bine de 9 ani de rezistat în munți, grupul de partizani al părintilor mei a fost trădat. Cel mai tânăr dintre ei, care a refuzat să se predea, a fost ucis de trupele de Securitate, iar alți trei, după un an de anchetă, au fost executați în noaptea de 18 spre 19 iulie 1959, alături de preoți, învățători și ciobani care îi ajutaseră să supraviețuiască în munți”, a adăugat Ioana Voicu Arnăuțoiu.

Declarațiile lui Șerban Nicolae – PSD

În contextul recuperării trupurilor unor luptători anticomuniști din Munții Apuseni asasinați de Securitate și a intrării în atenția publicului a poveștilor acestora, un senator român face declarații scandaloase. Şerban Nicolae (PSD) a spus că partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României, iar acţiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor ţării. Totul la o dezbatere care viza declararea zilei de 26 Octombrie drept Ziua Mişcării de Rezistenţă Armată Anticomunistă. Senatorul PSD a spus că nu înţelege cu cine s-au luptat partizanii anticomunişti din munţi şi că acţiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor României.

„Rezistenţa anticomunistă începută în 1944, când România era încă în război – de partea Aliaţilor după 23 august -, este una care slăbea capacitatea de apărare a României. Era mai degrabă îndreptată împotriva intereselor României. Mai mult, dacă îmi spuneţi că era un lucru bun că CIA organiza operaţiuni de slăbire a capacităţii de apărare a României sub pretextul că o fac împotriva regimului comunist este mai degrabă ticăloşie ce făceau. Era punerea în slujba unei puteri străine, valabilă oricând. După 1958 trupele sovietice au părăsit România. Mi-e foarte greu să disting – v-am spus, am în familie şi foşti legionari, şi foşti luptători în Bucegi, unii şi cu funcţii -, am încercat să înţeleg toate aceste lucruri şi sunt destul de echilibrat, nu sunt un fanatic al vreunei opţiuni. Dar mi se pare că ne arogăm merite care nu există”, a afirmat Şerban Nicolae.

Declarațiile lui Şerban Nicolae au fost făcute în cadrul dezbaterilor din Comisia juridică a Senatului cu privire la o inițiativă legislativă care vizează declararea zilei de 26 Octombrie drept Ziua Mişcării de Rezistenţă Armată Anticomunistă. Împușcați, torturați, hăituiți ani întregi prin munți, uciși de multe ori fără proces sau chiar condamnați la închisoare pe viață după ce au fost asasinați (există asemenea cazuri chiar în județul Alba), partizanii anticomuniști sunt ponegriți și acum de reprezentanții PSD, urmașii direcți ai PCR. Pentru cine nu știe, senatorul Șerban Nicolae este ”invenția” lui Ion Iliescu, fiind considerat în partid ”copilul de suflet” al bătrânului comunist rebotezat ”social – democrat”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Silviu

    vineri, 03.11.2017 at 22:29

    Exemplu tipic de „specie” care nu are ce cauta in politica noastra! Exemplu de om sarac-intelectual, moral si, mai ales, sufleteste! De la acest individ- de-a lungul anilor- s-a vazut clar ca nu avem la ce ne astepta…Se adevereste treaba cu saracul ajuns bogat si prostul scos in lume!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax