Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Filelist.ro, celebrul site de tip torrent, pus sub sechestru de procurorii de la ÎCCJ. Ce zic reprezentanții domeniului

Publicat

Filelist.ro, cel mai popular și utilizat site de tip torrent din România, a fost pus sub sechestru de procurorii Parchetului de pe Lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Mai mult, apare mesajul că site-ul face obiectul unei cauze penale. 

Pe site utilizatorii puteau găsi link-uri către torrente, pentru a descărca ”gratuit” jocuri video, filme și seriale, muzică și softuri pentru aplicații, care în mod normal ar fi trebuit cumpărate.

Descărcările nu se faceau direct de pe site, ci cu ajutorul unui program de torrente.

Reprezentanții site-ului au dat și o declarație legată de sechestarea domeniului filelist.ro.

„Am vrea să vă oferim mai multe detalii legat de sechestrarea domeniului .ro, însă nu avem. Cât știți voi, atâta știm și noi. Din acest motiv am și amânat acest anunț, deoarece speram să apară ceva detalii între timp. Nu a fost primit niciun takedown notice/DMCA, pur și simplu au dat jos domeniul în cursul zilei de ieri.

Legat de server, inca de la inceputul acestui site au fost luate toate masurile posibile pentru protejarea userilor. Insemnand că, chiar și dacă printr-o metodă sau alta autoritățile pun mâna pe server, sunt multiple sisteme de protectie si criptare pentru a preveni accesul la baza de date și/sau alte fișiere.

Ținem foarte mult la siguranța si anonimitatea utilizatorilor noștri, pe server oricum nu sunt stocate date personale. Nu ni s-a adus la cunoștință nicio acuzație și vom lupta în continuare pentru dreptul utilizatorilor noștri la libera exprimare și comunicare”, au declarat reprezentanții site-ului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Mircea

    duminică, 03.05.2020 at 02:30

    Sa inchida si filelist.io daca tot vreau sa stopeze pirateria,din partea mea o bila alba pentru statul roman !

    • Alin

      luni, 04.05.2020 at 12:07

      De ce esti de acord cu asta ? Salariile noastre nu-s comparabile cu vestul sau estul indepartat pentru a ne permite sa platim pentru orice . Cand vor creste salariile atunci da , sunt de acord sa platesc pentru filme , muzica si jocuri .

    • dolfi

      marți, 05.05.2020 at 14:14

      atata timp cat orice „opera” sau cum vrei tu sa-i zici este vanduta la suprapret datorita unui lant intreg de „lipitori” iar la autor ajunge o suma infima, imi rezerv dreptul de a folosi torrente si alte mijloace de acest tip!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax