Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Filiala Alba a Asociației Comunelor din România, premiată la Maastricht pentru exemplu de bună practică

Publicat

Asociația Comunelor din România a primit premiul EPSA 2013 pentru acțiunile întreprinse în realizarea activităţii de audit public intern prin cooperare. După succesul de care s-au bucurat ediţiile din anii 2009 şi 2011, care au reunit aproape 600 de reprezentanţi ai administraţiilor publice care au înregistrat îmbunătăţiri în sectoarele publice din toată Europa, Institutul European de Administraţie Publică a organizat cea de-a patra ediţie a Premiului pentru Sectorul Public European, care s-a desfăşurat în perioada 25-27 noiembrie 2013 la Maastricht.

„Pentru toate administraţiile publice europene, EPSA a generat un know-how de înaltă valoare şi rezultate vitale care pot fi folosite în beneficiul furnizării de soluţii inovative şi lecţii învăţate. Instituţii şi întreprinderi din sectorul public, agenţii sau parteneriate public-privat, de la toate nivelurile au depus proiecte pentru a primi recunoaştere pentru realizările sau proiectele publice cele mai inovatoare şi eficiente, pe tema: “Weathering the Storm: Creative Solutions in a Time of Crisis” (Înfruntând furtuna: Soluţii creative în timp de criză). Unele entităţi publice au răspuns bine provocărilor crizei cu măsuri ce ţintesc eficacitatea, eficienţa şi productivitatea, în timp ce încearcă să menţină un înalt nivel şi calitatea serviciilor oferite. Această temă le-a oferit şansa de a fi mândre de realizările lor şi de a arăta cum fac faţă acestor provocări dure. În cadrul acestui program, proiectul depus de către „Platforma pentru excelenţa în sistemul public (EPSA) este un instrument important pentru încurajarea bunelor practici în administraţii din toată Europa, ajutând ţările să înveţe una de la cealaltă. Este minunat faptul că am obţinut recunoaşterea europeană a eforturilor pe care le-am depus în ameliorarea modului în care funcţionează sistemul public în secolul 21 şi că suntem încurajaţi să aducem noi soluţii şi să punem calitatea pe primul loc”, declară Gheorghe Damian, preşedintele Filialei Judeţene ACoR Alba.

Filiala ACoR Alba s-a numărat printre cele 17 exemple de bune practici cu privire la parteneriatul Biroului de Audit Intern cu administraţiile publice locale, în vederea aplicării normelor Hotărârii de Guvern nr. 1183/ 2012 privind sistemul de cooperare pentru asigurarea funcţiei de audit public intern.

Nicoleta MATEIU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax