Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Filme interactive, delicii culinare și cine-concerte la Alba Iulia Music & Film Festival. Detalii legate de program

Publicat

Dialele Ediția 2017 a Alba Iulia Music & Film Festival, programată în perioada 8-10 septembrie, aduce în cetate nu doar proiecții de filme și invitați din lumea cinematografiei, ci și șansa unor experiențe inedite, prin evenimente organizate în premieră pentru Alba Iulia.

Sâmbătă, 9 septembrie, de la 20:30, Aleea Sf. Capistrano va găzdui și primul eveniment din seria „Film+Food” organizat vreodată la Alba: proiecția unui film despre arta gastronomică va fi însoțită de degustări ale preparatelor prezentate pe marele ecran, pentru o experiență inedită și provocatoare pentru toate simțurile, oferită de Staropramen. Seara va începe cu filmul „Totul despre grătarul argentinian” (titlu original: Todo sobre el asado, regia: Gastón Duprat, Mariano Cohn), o incursiune în bucătăria argentiniană, unde a face un grătar este în același timp ritual, știință, artă și parte a identității naționale.

FilmFood Invitat la Alba Iulia Music & Film Festival va fi unul dintre cei mai cunoscuți maeștri bucătari din România, celebrul „d’Artagnan” de la Masterchef, pe numele său real Alex Petricean. După câțiva ani de pregătire în restaurante de top din țări precum Suedia, Ibiza – Spania sau Franța, d’Artagnan va găti pentru spectatorii de la Alba Iulia Music & Film Festival.

Muzica și filmul se vor întâlni și anul acesta, într-un cine-concert spectaculos oferit de cei trei artiști francezi care compun trupa Diallèle. Muzica lor, special compusă pentru acest eveniment, va acompania proiecția filmului „Omul care nu a râs niciodată”, un omagiu adus faimosului actor și regizor american Buster Keaton. În fapt un montaj realizat din 4 cele mai bun filme ale acestuia, considerate capodopere ale filmului mut și ale cinematografiei în general, proiecția îl va prezenta pe multi-talentatul Keaton și într-un nou rol, care pare să treacă de limitele ecranului. Personajul acestuia devine în același timp un dirijor energic, dar și comic, pentru artiștii din trio-ul Diallèle – Mathieu Lemaire (saxofon), Sylvain Lemaire (chitară) și Ludovic Fiorino (tobe). Cine-concertul este programat sâmbătă seara, de la 20:30, în Piața Cetății.

Un alt eveniment organizat în premieră la Alba Iulia Music & Film Festival este o proiecție interactivă: cei prezenți în Sala Studio a Casei de Cultură a Studenților nu vor fi simpli spectatori, ci vor putea influența evenimentele de pe ecran!

Filmul care permite acest experiment este „Maribor Uprisings” (Danemarca, 2017, regia: Milo Guillen, Maple Razsa). Acțiunea are loc în Maribor, un oraș industrial din Slovenia odinioară prosper, dar căzut între timp victimă a sărăciei și corupției generalizate. Toate acestea duc la o revoltă populară, în care cetățenii atacă clădirea Primăriei sub valuri de gaze lacrimogene. În acest moment, publicul va trebui să decidă împreună: se alătură protestatarilor pașnici sau vor urma mulțimile tot mai tensionate care atacă Primăria?

Temele puse în discuție sunt, practic, cele cu care se confruntă orice om decis să își apere drepturile: ce ne face să reacționăm? Care e cea mai bună cale de protest? S-ar putea întâmpla așa ceva în orașele în care locuim și cum am reacționa într-o asemenea situație?

Răspunsul la toate aceste întrebări va reieși din dezbaterea care va avea loc în sală și care va decide cum va continua filmul de pe ecran. Discuția dintre spectatori va avea un moderator „epic”: actorul Tiberiu Codorean, cunoscut publicului din emisiunile Epic Show, va avea misiunea de a crea un consens.

Proiecția interactivă „Maribor Uprising” va avea loc în Sala Studio de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 20.

Alba Iulia Music & Film Festival este prezentat de TIFF, în organizarea Asociației Film și Cultură Urbană (AFCU) și a Primăriei Municipiului Alba Iulia, cu susținerea Azets Insight.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax