Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Filmul ”Coroana României” va fi lansat la Sala Unirii din Alba Iulia. A mai rulat la Paris, Roma, Londra, Florența și Veneția

Publicat

Un film documentar care a mai rulat la Paris, Roma, Londra, Florența și Veneția va fi lansat la Alba Iulia. Este vorba despre ”Coroana României” un film realizat de jurnalistul George Grigoriu.

Filmul va fi lansat marți, 15 octombrie 2024, ora 18.00, la Sala Unirii din Alba Iulia.

Filmul dorește să promoveze în rândul unui public cât mai larg una dintre cele mai importante pagini din istoria noastră națională: Marea Unire și consfințirea ei la 15 octombrie 1922. De asemenea, filmul își propune să ofere atât perspectivele și etapele istorice care au dus la Încoronarea de la Alba Iulia, dar și să prezinte detalii semnificative despre actul Încoronării, precum povestea coroanelor și a mantiilor regale sau a Catedralei Încoronării.

De precizat că unele dintre cele mai importante cadre ale documentarului au fost filmate, cum era normal, la Alba Iulia, în spațiile istorice ale Sălii Unirii și Catedralei Încoronării, au transmis reprezentații Muzeului de Istorie din Alba Iulia, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate