Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Filmul lui Tudor Giurgiu, „Despre oameni si melci”, proiectat în această săptămână la Cugir și Alba Iulia

Publicat

După ce a adunat un public de aproape 2.000 de persoane, sâmbătă, în Piața Cetății, la Alba Iulia Music & Film Festival, „Despre oameni și melci”, în regia lui Tudor Giurgiu va fi proiectat în această săptămână în Cinematograful „Dacia” din Alba Iulia și va ajunge și la Cugir.

Cel mai mediatizat film românesc al anului, „Despre oameni și Melci” va fi proiectat în această săptămână la Casa de Cultură din Cugir, în perioada 2 – 4 octombrie, de la orele 17.00 și 19.00. Preţul unui bilet la proiecție este de 7 lei.

Între 5 și 7 octombrie, filmul va rula la Cinematograful „Dacia” din Alba Iulia.

„Despre oameni și melci” îi aduce pe ecran pe Andi Vasluianu, Dorel Vișan, Monica Bârlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crișan, Ion Grosu, Clara Vodă, Alina Berzunteanu, dar și pe renumitul actor francez Jean François Stevenin și pe fiul său, Robinson Stevenin. Jean François Stevenin a avut roluri importante în filmele unor regizori precum François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard si a jucat pentru prima dată într-un film românesc.

„Despre oameni si melci” a avut premiera națională în data de 14 septembrie, ajungând în prima săptămână în 19 orașe, pe aproximativ 40 de ecrane.

Despre film

1992, Câmpulung Muscel. Fabrica de mașini ARO a dat faliment și urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre muncitorii pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 își vor păstra locul de muncă. Totul se schimbă când unul dintre băieți găsește o soluție inedită menită să-i salveze colegii de la șomaj și să scoată uzina din faliment.

Filmul este cel de-al doilea lung metraj în regia lui Tudor Giurgiu, după „Legături Bolnăvicioase”, care a avut premiera în România în anul 2006.

Scenariul îi aparține lui Ionuț Teianu, care trăiește în Franța din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul muzicii din film.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax