Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Filmul unui flagrant realizat de DIICOT Alba Iulia, unde au fost capturate droguri în valoare de 25.000 de euro aduse din Austria

Publicat

Modul în care doi bărbați condamnați pentru trafic internațional de droguri au fost prinși de procurorii DIICOT Alba Iulia, după mai multe luni de cercetări și intercetări este descris de magistrații Tribunalului Alba. 

Mai exact este vorba despre o condamnare care a venit în urma unor luni de cercetări și a unui flagrant unde au fost găsite droguri (comprimate de ecstasy) în valoare de 25.000 de euro. 

În data de 30 mai 2023, magistrații Tribunalului Alba au dat o primă decizie în acest sens.

Documentarea DIICOT a început în luna februarie a anului 2022, după ce au fost descoperite între consumatori droguri provenite din altă țară.

Atunci un polițist anti drog a fost autorizat să caute și să vadă de unde vin drogurile.

La scurt timp polițistul a intrat în legătură cu o persoană bănuită că ar vinde droguri și au stabilit să se întâlnească.

Bărbatul i-a dat polițistului și unui colaborator al acestuia un plic cu trei pastile de ecstasy. Apoi polițistul sub acoperire a spus că vrea să cumpere în jur de 5000 de pastile, iar bărbatul le-a spus că poate face rost din Austria.

După întâlnirea cu bărbatul în cauză acesta a început să fie filat de anchetatori. S-a stabilit că procură droguri din Austria și le aduce în România.

Pe lângă el au mai fost supravegheați și alți doi bărbați. Le-au fost interceptate conversațiile și anchetatorii au descoperit că cei doi lucrau pentru bărbatul cu care s-a întâlnit prima dată anchetatorul.

La un moment dat, anchetatorul a fost contactat de către unul dintre bărbații implicați în traficul internațional de droguri care i-a spus că  deține cantitatea de care polițistul sub acoperire are nevoie.

Apoi după un timp în care anchetatorii au strâns probe, au hotărât că pot face un flagrant pentru a-i prinde pe cei implicați.

Flagrantul a fost făcut în localitatea Șibot din Alba, în data de 29 septembrie 2022.

Ziua flagrantului

Cei doi bărbați care lucrau pentru cel de pe teritoriul Austriei au vrut să se întâlnească cu polițistul sub acoperire într-o cameră de hotel, de la o pensiune din Șibot.

Însă, polițistul a spus că nu vrea într-o cameră de hotel, deoarece are banii la el și că nu îi convine într-un loc închis, așa că au hotărât să se întâlnească în parcarea unui restaurant.

Inculpatul a venit la locul de întâlnire, a venit pe jos către mașina investigatorului și a urcat pe locul din dreapta față, fără a avea asupra sa nici pastilele , nici mostre, iar investigatorul i-a spus că nu îi arată banii până nu vede marfa.

Banii erau încuiați în bordul mașinii și după mai multe discuții în care inculpatul i-a propus să îi aducă doar o mostră cu 10 pastile, a convenit că îi va aduce întreaga cantitate de pastile, moment în care inculpatul și-a luat telefonul, a inițiat un apel, cel mai probabil către, prietenul său, și i-a spus să vină și cu bagajul cu haine.

A observat Skoda roșie venind spre aceştia și parcând la o distanță de 10 metri. Investigatorul i-a spus inculpatului să meargă el după pastile și să vină singur, ceea ce a și făcut, întorcându-se cu o borsetă în care se afla un ambalaj de plastic ce conținea 4 sau 5 pachețele de culoare neagră în care erau ambalate pastilele.

După ce investigatorul a desfăcut unul dintre pachețele și s-a asigurat că sunt comprimate ecstasy, a descuiat și bordul mașinii, moment în care inculpatul a luat banii și a început să îi numere lângă investigator”, se arată în motivarea instanței.

Atunci au intervenit și restul polițiștilor care i-au prins pe cei doi traficanți.

Pentru faptele lor,  cei doi bărbați au fost condamnață la o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

Aceștia sunt încarcerați încă de la momentul flagrantului.

Momentan decizia magistraților nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate