Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Final de proiect POSDRU: 25 de femei de etnie romă au șanse mai mari de a integra pe piața muncii

Publicat

25 de femei de etnie romă au șanse mai mari de a se integra pe piața muncii în urma încheierii programului de formare profesională derulat cu sprijinul Universității 1 Decembrie din Alba Iulia. Este vorba despre un proiect POSDRU desfășurat în perioada 15 septembrie-15 decembrie și care s-a bucurat de o prezență crescută.

În cadrul proiectului POSDRU „Dezvoltarea de programe de formare specifice pentru creşterea incluziunii sociale în scopul îmbunătăţirii accesului pe piaţa muncii”, a avut loc încheierea programului de formare profesională pentru 25 de femei de etnie roma sau femei recent intrate în şomaj datorită crizei economice, identificate ca fiind persoane vulnerabile şi supuse riscului de excluziune socială. Programul de formare a cuprins 2 cursuri: Strategii antidiscriminatorii si drepturile omului şi Noţiuni fundamentale de tehnologia informaţiei şi ale comunicării.

Scopul formării a fost creşterea şanselor ocupării, recalificării sau formării profesionale ulterioare a femeilor de etnie roma sau femeilor recent intrate în şomaj datorită crizei economice. Prin metodologia de selecţie a fost garantat accesul la formare a femeilor cu acute nevoi de integrare socială şi de formare, chiar şi a acelora cu doar câteva clase de şcoală.

Cursurile s-au desfăşurat la Alba Iulia în perioada 15 septembrie 2012 – 15 decembrie 2012 în fiecare week-end, vineri şi sâmbăta şi au beneficiat de o prezenţă ridicată pe tot parcursul celor trei luni de zile. Trainerii celor două cursuri, cadre didactice de specialitate de la Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia au reuşit prin metodologia interactivă utilizată să motiveze cursantele pentru a participa şi a performa, în aşa fel încât la evaluarea finală peste o treime dintre ele au luat note de 10 la ambele cursuri.

Evaluarea s-a realizat cu respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare cu privire la egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi în domeniul ocupării şi al muncii, egalităţii de şanse şi nediscriminării.

În cadrul proiectului POSDRU/96/6.2/S/49743 “„Dezvoltarea de programe de formare specifice pentru creşterea incluziunii sociale în scopul îmbunătăţirii accesului pe piaţa muncii” va mai avea loc o nouă serie de formare pentru femeile roma şi femeile recent intrate în şomaj începând cu luna ianuarie 2013.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax