Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Final de sezon în Ligile 4 și 5 din Alba. Cum arată clasamentele la sfârșitul campionatelor. Cine poate promova

Publicat

Sezonul 2022/2023 a ajuns la final, iar cele patru campioane ale Ligilor 4 și 5, se pregătesc pentru promovarea în eșaloanele superioare.

Industria Galda de Jos este câștigătoarea Ligii 4, în vreme ce cele 3 serii ale Ligii 5 au fost câștigate de Limbenii Limba, Adu Academy Șona și FC Lopadea Nouă.

Ultima etapă în ligile județene de fotbal s-a disputat în weekend-ul 3-4 iunie, astfel se cunosc configurațiile tuturor clasamentelor din Liga 4 și cele trei serii ale Ligii 5.

Liga 4

Liga 4 este campionatul care an de an strânge „spuma” fotbalului județean, la nivel semi-profesionist.

Această ediție a Ligii 4 a fost câștigată de Industria Galda de Jos, echipă care în anii trecuți a jucat și în Liga 3, competiție în care își doresc să revină, fapt pentru care vor juca un baraj de promovare.

Podiumul a fost completat de alte două formații cu tradiție în fotbalul din Alba, Viitorul Sântimbru și CS CIL Blaj.

La celălalt capăt al clasamentului, Cuprirom Abrud a încheiat sezonul pe ultimul loc, cu numai 13 puncte adunate în 26 de etape (0.5 puncte/meci).

Așadar, din postura de nou-promovată, Cuprirom Abrud nu reușește menținerea în Liga 4, și pică înapoi în ultimul eșalon al fotbalului județean.

Liga 5, Seria 1

Campionii Seriei 1 din Liga 5 sunt AS Limbenii Limba, care au încheiat sezonul cu 42 de puncte câștigate în 18 etape (2.3 puncte/meci).

Pe podium și-au mai făcut apariția Performanța Ighiu 2 și Industria Galda de Jos 2, echipe secundare ale formațiilor din Liga 4.

Jumătate dintre echipele care au participat în această serie nu au participat în sezonul anterior în nicio competiție.

Este vorba despre Industria Galda de Jos 2, Viitorul Răhău, Oirent Blandiana, Șoimii Vințu de Jos și Viitorul Roșia Montană.

Cea mai slabă echipă a seriei în acest campionat a fost Viitorul Roșia Montană, care a reușit o singură victorie pe teren, și una la masa verde, totalizând numai 6 puncte (0.3 punte/meci). Tot aceștia au avut și cel mai slab golaveraj, -65.

Liga 5, Seria 2

ACS Adu Academy Șona sunt câștigătorii Seriei a doua, și echipa care a adunat cele mai multe puncte din toate seriile Ligii 5. Aceștia au obținut 51 de puncte și au realizat o medie de 2.8 puncte/meci, cu 17 victorii și o singură înfrângere în cele 18 etape parcurse.

Podiumul a fost completat de către ACS Nicolae Lincă Cergău și ACS Viitorul Biia.

AS Pănade au încheiat stagiunea pe ultimul loc, cu 3 victorii și 2 remize care le-au adus numai 11 puncte (0.6 puncte/meci). Echipa din Pănade este formația cu cele mai puține goluri înscrise în acest campionat (10 goluri marcate).

Liga 5, Seria 3

CS FC Lopadea Nouă s-a impus în Seria 3, cu același număr de puncte ca și campioana Seriei 1, 42 (2.3 puncte/meci).

Fortuna Lunca Mureșului și Voința Beldiu au însoțit campioana pe podium.

CS Ocna Mureș 2 a avut un sezon dezastruos, în care au obținut numai 4 puncte și au încasat 120 de goluri, record negativ absolut, fiind astfel cea mai slabă echipă a județului Alba.

Prima echipă a celor din Ocna Mureș a avut de asemenea un sezon ratat, la finalul căruia au retrogradat în Liga 4.

Cupa României

Ultimul meci al sezonului competițional 2022/2023, va fi finala fazei județene a Cupei României, partidă care va avea loc în data de 10 iunie, pe Stadion Cetate.

Cele două combatante vor fi campioana Ligii 4, Industria Galda de Jos și Viitorul Vama Seacă, echipă care a încheiat pe locul 5 în aceeași competiție.

Premergător acestei finale va avea loc și festivitatea de premiere a AJF Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax