Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Finala unui concurs de educație juridică pentru elevi are loc la Alba Iulia. Invitați speciali: Augustin Lazăr și Cristi Dănileț

Publicat

justitie

Peste 130 de elevi din România își vor testa cunoștințele despre educație juridică, la Alba Iulia, la faza finală a unui concurs național pe teme juridice dedicat elevilor. 

Este vorba despre concursul „Be legal! Be cool!”, o inițiativă a asociației VeDem Just, unde fondator este judecătorul Cristi Dănileț. 

Etapa finală va avea loc pe 1 iunie, la Universitatea ”1 Decembrie 1918”, de la ora 11:00. Alăuri de judecătorul Dănileț va fi prezent și fostul procuror general al României, Augustin Lazăr.

Preselecția s-a desfășurat la nivel județean în urmă cu două săptămâni și s-a desfășurat pe trei grupe: elevii din clasele V-VI, cei din clasele VII-VIII și elevii de liceu.

S-au înscris 600 de elevi din 31 de județe, dar în finală au rămas 135.

Ei au fost examinați prin teste online din cunoștințele de educație socială și juridică.

Județul Alba are trei candidați: Gecan Carla Denisa și Maier Maria Nicoleta, eleve în clasa a XI-a ale Liceului Tehnologic din Aiud și Pleșa Darius Nicolae, elev în clasa a X-a la Liceul „Horea Cloșca și Crișan“ din Abrud.

Premiile puse în joc sunt: două telefoane mobile, două tablete, două laptopuri și trei locuri în a cincea ediție a Taberei de vară Summer Legal Academy organizată de către Asociaţia VeDem Just.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax