Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Finanţare de 12.000 de euro de la CL Alba Iulia pentru internet în bandă largă în localităţi din mediul rural, în zona de competenţă AIDA

Publicat

În şedinţa CL Alba Iulia din 28 februarie se propune alocarea unui buget de 12.000 de euro drept susţinere financiară a unui proiect european privind dezvoltarea accesului la internet în special în localităţile rurale, în zona de competenţă a AIDA.

Proiectul se numeşte „Tackling the Broadband Gap int tje SEE Rural Areas through PPP model” (Abordarea „decalajului de bandă largă” în zonele rurale din Sud-Estul Europei prin intermediul modelului de parteneriat public-privat) şi este finanţat prin Programul de Cooperare Transaţională Europa de Sud-Est. În documentaţia prezentată consilierilor locali se motivează că Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia (AIDA) va beneficia de avantajele conlucrării în cadrul unui parteneriat cu Agenţia pentru Inovaţie şi Cooperare Europeană, Slovacia, urmârind obiectivul general al proiectului şi anume îmbunătăţirea experienţei în modelele de parteriat public-privat, dezvoltarea prin centre naţionale de excelenţă, respectiv dezvoltarea accesului la internet în bandă largă în zonele rurale.

Zona AIDA este aleasă pentru testarea unuia dintre cele 9 modele de parteneriat public-privat în cadrul proiectului amintit. La acesta participă asociaţii, universităţi şi alte instituţii din Slovacia, Bulgaria, Grecia, Austria, Serbia, Macedonia.

Concret, localităţile din arealul AIDA – inclusiv Pâclişa, Oarda, Bărăbanţ, Miceşti şi Partoş – vor fi sprijinite pentru accesul la internet în bandă largă, cu viteză mare, servicii de informare instantanee, utilizarea telefoniei şi internetului concomitent şi prin urmare creşterea eficienţei în afaceri, îmbunătăţirea relaţiilor cu clienţii, respectiv dezvoltare economică.

AIDA reprezintă interesele a 11 comunităţi din apropierea municipiului Alba Iulia, cu o populaţie totală de peste 120.000 de locuitori. Este constituită din municipiile Alba Iulia şi Sebeş, oraşul Teiuş şi comunele Vinţu de Jos, Sântimbru, Ciugud, Ighiu, Galda de Jos, Cricău, Meteş, Berghin şi Consiliul Judeţean Alba.

Se propune mandatatea primarului Alba Iuliei pentru a reprezenta municipiul în cadrul proiectului şi monitorizarea implementării acestuia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Raul89AB

    luni, 24.02.2014 at 10:25

    daca baga romtelecom (click net ) netu , nu va aboati la ei ca sunt neserios ! pret mare si calitate foarte proastaaaaaaaaaaa !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax