Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Finanțare de la Consiliul Județean Alba, pentru funcționarea unor centre de zi pentru copii. Care este suma propusă din buget

Publicat

Consilierii județeni din Alba au de aprobat, în ședința din 27 septembrie, asigurarea finanţării din bugetul local al județului a serviciilor sociale furnizate în cadrul centrelor de zi pentru copii.

Acestea sunt amenajate pentru prevenirea separării copilului de părinţi.

Cuantumul propus este de 17.550 lei/lună/centru de zi și reprezintă cota-parte necesară susţinerii funcţionării acestor servicii.

Centrele de zi sunt organizate de municipiile:

  • Aiud (un centru de zi)
  • Blaj (un centru de zi)

oraşele:

  • Baia de Arieş (un centru de zi)
  • Ocna Mureş (două centre de zi)
  • Zlatna (un centru de zi)

si comunele:

  • Doştat (două centre de zi)
  • Hopârta (două centre de zi)
  • Roşia de Secaş (un centru de zi)
  • Valea Lungă (un centru de zi)

Aceste centre oferă servicii sociale pentru copii care provin din grupuri vulnerabile din comunitate, familii cu venituri insuficiente, spaţii de locuit improprii, familii monoparentale, pentru îmbunătățirea calității vieții lor și a familiilor lor, a prevenirii abandonului şcolar şi evitării separării de familia naturală.

Sumele necesare pentru a acoperi serviciile oferite se acordă din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale locale, conform acordurilor de parteneriat încheiate cu furnizorul privat de servicii sociale, acreditat.

Unele primării au întâmpinat dificultăţi în identificarea resurselor financiare și prin urmare solicită Consiliului Judeţean Alba (în baza art. 124 din Legea nr. 272/2004, republicată) finanţarea cu o cotă-parte din cuantumul total al acestor cheltuieli.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax