Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Finanțare de la stat pentru crearea locurilor de muncă. CONDIȚII noi propuse de Guvern

Publicat

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) pregătește modificări în schema de  ajutor de stat pentru realizarea de investiţii şi crearea de noi locuri de muncă. Vor fi schimbate condițiile de eligibilitate.

Este propusă o schimbare în privința locurilor de muncă nou-create. Va fi necesară crearea a cel puțin 15 locuri de muncă înalt calificate și calificate pentru fiecare locație de realizare a investiției, ponderea celor înalt calificate fiind de măcar 15% din totalul locurilor de muncă nou-create dacă investiția e realizată în 29 de județe din țară (Alba nu se află pe listă, doar Hunedoara, Covasna, Satu Mare, Mureș, Hunedoara, Bihor).

Atunci când investiția e realizată în alte județe decât cele de mai sus, adică inclusiv Alba, minimul de locuri de muncă înalt calificate și calificate se va ridica la 30, dar condiția ponderii de 15% va rămâne la fel ca mai sus, scrie avocatnet.ro.

Se introduce prevederea de salariu minim brut lunar de 8.000 de lei pentru un loc de muncă înalt calificată (aproximativ 4.600 de lei net) și de 5.500 de lei pentru un loc de muncă calificat (netul de circa 3.200 de lei).

La criteriile de eligibilitate pentru firmele în activitate care pot beneficia de ajutor de stat, Finanțele nu mai cer rentabilitatea cifrei de afaceri mai mare sau egală cu 1% în ultimul exercițiu financiar încheiat, ci mai mare sau egal cu 0%.

De asemenea, se mai propune ca imobilizările (ne)corporale aferente investițiilor inițiale să fie noi (condiție inexistentă acum în hotărâre), iar realizarea investiției în mai multe locații va fi permisă doar dacă sunt toate în aceeași regiune.

sursă: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate