Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Finanţare de la stat pentru împădurirea terenurilor agricole

Publicat

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a lansat, începând cu trimestrul IV al anului 2010, o nouă măsură de finanţare care vizează spaţiul rural, denumită „Prima împădurire a terenurilor agricole”. În derularea acestui proiect este implicat şi Ministerul Mediului şi Pădurilor, prin intermediul Inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi de vânătoare.

Prin această măsură se doreşte creşterea suprafeţei de pădure cu rol de protecţie a apelor şi a solurilor, a pădurilor cu rol de protecţie împotriva factorilor naturali şi antropici dăunători, precum şi de asigurare a funcţiilor recreative, pe baza rolului multifuncţional al acesteia.

Măsura se adresează persoanelor fizice, inclusiv celor autorizate, persoanelor juridice, grupurilor sau asociaţiilor de persoane fizice sau juridice, autorităţilor publice locale deţinătoare de teren agricol (numai pentru compensarea costurilor legate de înfiinţarea plantaţiilor forestiere şi pentru cheltuielile aferente întocmirii proiectului de împădurire).

Statul va suporta în urma solicitărilor făcute costuri de înfiinţare a plantaţiei, incluzând costurile pentru materialul de plantare, plantarea în sine şi alte costuri legate direct şi necesare pentru operaţiunea de plantare, costuri aferente perioadei de după plantare pentru întreţinerea plantaţiilor (primă anuală pe hectar pentru 5 ani, începând cu primul an de vegetaţie) şi compensarea pierderii de venit agricol ca urmare a împăduririi (primă anuală pe hectar pentru 15 ani, începând cu primul an de vegetaţie al plantaţiei).

Aceste plăţi sunt acordate anual pe hectar, fiind condiţionate de menţinerea plantaţiei forestiere pe suprafaţa care face obiectul proiectului şi de respectarea cerinţelor de eco-condiţionalitate pe toate terenurile agricole aparţinând fermei.

Pentru anul în curs mai sunt disponibile trei sesiuni de depunere de proiecte, în perioadele: 2-31 mai, 1-30 septembrie şi 2-30 decembrie, fiind alocate câte 50.000.000 euro pentru fiecare sesiune.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la Centrul Judeţean de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Alba, Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Alba sau pe site-ul www.apdrp.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax