Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Finanţare de peste 36.000 de lei la Centrul de Cultură „Augustin Bena” pentru realizarea unui volum de colinde şi a unui CD

Publicat

Centrul Cultural „Augustin Bena” din Alba Iulia va beneficia de o finanţare în valoare de 36.450 de lei pentru proiectul „Veste-n ţară ni s-o datu – Colinde din Transilvania”, ce constă în realizarea unui volum ce va cuprinde colinde laice şi religioase din judeţul Alba şi un CD audio, cu cele mai reprezentative grupuri de colindători.

Promovarea proiectului finanţat de A.F.C.N. se va realiza prin intermediul Festivalului de colinde, în parteneriat cu Primăria Municipiului Sebeş, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebes, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga”Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Liceul de Muzică şi Arte Plastice Alba Iulia, Asociaţia „Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti” Alba, Asociaţia „Prietenii Muzeului Unirii”, Radio Cluj şi TVR Cluj.

„Cartea se doreşte a fi un instrument de lucru, un ajutor pentru elevii claselor de canto popular şi muzică tradiţională al Şcolilor de Artă şi Liceelor de Muzică, ei fiind primii beneficiari ai acestei culegeri având şi cunoştinţele necesare pentru descifrarea textului muzical. Preconizăm peste o sută de tineri interpreţi de cântec popular care vor beneficia de rezultatele proiectului”, a precizat coordonatorul proiectului cultural, Marinela Baba.

Serviciul de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale, din cadrul Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba nu este la prima finanţare obţinută de la AFCN. În toamna anului trecut, a fost implementat cu succes proiectul cultural “Nunta în Transilvania”, care s-a bucurat de foarte multe aprecieri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax