Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Finanțarea parțială a lucrărilor la bazinul olimpic stă „în pixul” lui Dragnea. Atanasiu: „Se va primi suma necesară dacă rămân bani”

Publicat

Bazinul olimpic din Alba Iulia rămâne în continuare o „pisică neagră” pasată „din ogradă în ogradă” de către autoritățile locale și politicieni. După ce, în urmă cu două săptămâni, a declarat public că a făcut demersuri la Guvern pentru sprijinirea finalizării lucrărilor cu 2,7 milioane lei prin rectificare bugetară, Teodor Atanasiu a spus, vineri, că ar putea fi alocată suma de 1,5 milioane lei pentru bazinul olimpic, însă decizia „stă în pixul lui Dragnea”.

„În 30 noiembrie va apărea pe site-ul Ministerului Dezvoltării un tabel cu toate sumele de finanțare pentru bazine olimpice cămine culturale și alte lucrări începute, în curs de terminare. Este vorba de suma de 1,5 milioane lei. Decizia stă „în pixul” vicepremierului Liviu Dragnea, adică bazinul olimpic va primi suma necesară finalizării lucrărilor dacă îi rămân bani. Dacă nu i se transferă de la bugetul de stat sumele aferente, conform bugetului inițial și i se transferă mai puțin, va trebui să taie de altundeva. Din cauza minusului de colectare s-a făcut rectificarea. S-au tăiat niște bani din mai multe locuri, printre care și de la Ministerul Dezvoltării”, a declarat Atanasiu.

De-a lungul anilor în care bazinul din Alba Iulia a fost în renovare, autoritățile publice și politicienii au jonglat alternativ cu rolurile de „posibili salvatori” ai acestuia, sau de persoane care arată cu degetul înspre altcineva. Primarul Mircea Hava a precizat în repetate rânduri că „este legat de mâini” în ce privește bazinul olimpic, întrucât acesta nu aparține orașului ci Consiliului Național de Investiții. De cealaltă parte, „opoziția” și-a menținut părerea, susținând că „este treaba primarului” să finalizeze lucrările la bazin.

„Bazinul olimpic este la domnul Hava în parohie, dacă vă uitați în documente. A fost exact în parohia Consiliului Local, dar domnul Hava l-a transferat în altă parohie ca să fie finanțat. Domnul Hava v-a prostit un pic”, a mai declarat Atanasiu, vineri.

În ședința extraordinară de miercuri, consilierii locali din Alba Iulia au aprobat excedentul bugetar pe anul 2012, în valoare totală de 2.449.125,20 lei, din care pentru „Reabilitare Bazin Olimpic” au fost alocați 473.506,53 lei. În cazul în care Guvernul va aproba cei 1,5 milioane de lei menționați de senatorul Teodor Atanasiu, bazinul ar primi aproape 2 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor. Cu toate aceste „eforturi”, suma necesară ar ajunge la peste jumătate din banii necesari finalizării lucrărilor, în total 3,7 milioane lei.

Deocamdată, nu există idei despre posibile alternative de finanțate. Primăria Alba Iulia susține că, atâta timp cât nu îl preia, nu îl va putea finanța, cu toate că nu a formulat o intenție clară de a-l prelua în administrare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ana

    sâmbătă, 09.11.2013 at 20:55

    sa va fie rusine usl ca de atata timp nu sunteti in stare sa faceti ceva pt Alba Iulia….NIMIC

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax