Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Finanţări nerambursabile de până la 1,5 milioane euro pentru IMM-uri şi 4 milioane euro pentru întreprinderi mari. Apel de proiecte prin POS CCE

Publicat

ADR Centru Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS CCE) din cadru Ministerului Fondurilor Europene a lansat un nou apel de proiecte – în cadrul Axei Prioritare 1, Operaţiunea 1.1.1 – Sprijin pentru consolidarea și modernizarea sectorului productiv prin investiții tangibile și intangibile pentru întreprinderi. Cu un buget estimat de 60 milioane de euro, apelul se adresează atât întreprinderilor mici și mijlocii, cât și întreprinderilor mari. IMM-urile au acces astfel la finanțări nerambursabile de până la 1,5 milioane de euro, iar intreprinderile mari la finanțări de până la 4 milioane de euro. Sunt eligibile investițiile în industria extractivă, industria prelucrătoare și în sistemele de distribuție a apei, în salubritate și gestionarea deșeurilor, dar și în activitățile de decontaminare. Cererile de finanțare pot fi depuse online până la data de 22 noiembrie, ora 14.00.

Depunerea cererilor de finanțare se face online, pe platforma disponibilă pe pagina web a MSI OIPSI, la adresa  https://fonduri.mcsi.ro, începând cu ora 9.00 a primei zile de înregistrare și până la ora 14.00 a ultimei zile de înregistrare. Durata de implementare a proiectului nu trebuie să depășească data de 31.12.2015.

Cu un buget estimat la 60 milioane de euro, acest apel de proiecte este destinat atât întreprinderilor mici și mijlocii, cât și întreprinderilor mari.

IMM-urile au acces la finanțări nerambursabile de până la 1,5 milioane euro pentru investiții în echipamente, mijloace de transport tehnologice și imobilizări necorporale, iar întreprinderile mari pot primi ajutoare de stat de până la 4 milioane euro. Finanțarea nerambursabilă, pentru proiectele care vor fi implementate în Regiunea Centru, poate reprezinta maximum 70% din totalul cheltuielilor eligibile pentru intreprinderi mici, 60% în cazul întreprinderilor mijlocii, iar întreprinderile mari pot solicita fonduri nerambursabile în limita a maxim 50% din totalul bugetului eligibil al proiectului.

Sunt eligibile investiţiile în industria extractivă, industria prelucrătorare și în sistemele de distribuție a apei, în salubritate, gestionarea deșeurilor, dar și în activitățile de decontaminare, cu excepțiile prevăzute de Ghidul Solicitantului.

”ADR Centru susține investițiile IMM în clădiri și echipamente industriale, pentru adoptarea standardelor internaționale, promovarea produselor pe piețele internaționale, achiziția de servicii de consultanță profesioniste precum și pentru asigurarea accesului la broadband și achiziția de echipamente IT. Organismul Intermediar pentru POS CCE din cadrul ADR Centru gestionează, în acest moment, un număr de 656 de proiecte a căror valoare totală este de peste 1 miliard lei, cu o finanțare nerambursabilă de aproape 524 milioane lei. Beneficiarii acestor proiecte sunt IMM și ONG din Regiunea Centru care au depus și contractat cereri de finanțare în cadrul a două axe din cadrul acestui program. Rolul instituției noastre ca factor de dezvoltare în Regiunea Centru a fost consolidat prin activitatea de aproape doi ani a Agenției ca Organism intermediar pentru POS CCE”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Prin Programul Operațional Sectorial „Creşterea Competitivității Economice” (POS CCE), unul dintre cele șapte programe operaționale implementate în țara noastră, se dorește incurajarea creșterii productivității întreprinderilor românești pentru reducerea decalajelor față de nivelul Uniunii Europene. POS CCE are cinci axe prioritare, fiecare axă fiind împărțită în domenii majore de intervenție, care, la rândul lor, cuprind operațiuni specifice de implementare a obiectivelor axei prioritare și, implicit, a programului în ansamblu.

ADR Centru a preluat rolul de Organism Intermediar pentru POSCCE, la nivelul Regiunii Centru, începând cu 11 martie 2013, când s-a semnat Acordul Cadru de delegare de atribuții pentru derularea activităților în cadrul a patru operațiuni din cadrul Axei Prioritare 1 a POS CCE. Acest Acord Cadru a fost extins, prin Act adiţional, în 27 martie 2014, când ADR Centru a preluat operațiunea 3.1.1 din cadrul Axei Prioritare 3 a programului.

Documentele și informațiile necesare întocmirii proiectelor sunt disponibile atât pe pagina de internet a ADR Centru, (secțiunea POSCCE), cât și pe pagina de internet a AMPOSCCE, la adresa https://www.fonduri-ue.ro/poscce.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax