Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Finanţele trebuie să facă noi împrumuturi pentru acoperirea deficitului, la sfârşit de an. Creşterea datoriilor ne-ar putea duce la colaps

Publicat

Finanţele trebuie să ajungă până la 31 decembrie să împrumute 13,2 miliarde de euro pentru acoperirea deficitelor bugetare, o creştere a datoriilor care ne-ar putea duce la dezastru, după cum a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Seful statului a afirmat, joi, la TVR că anul acesta nu s-a plătit nicio datorie la împrumuturile făcute pentru acoperirea deficitelor, pur şi simplu s-au rostogolit datoriile. “Am împrumutat valoarea creditului pe care trebuia să îl plătim şi am plătit, dar ne-am mai înscris cu un set de dobânzi. Deci, anul acesta, practic, Finanţele trebuie să ajungă până la 31 decembrie să împrumute 13,2 miliarde de euro pentru acoperirea deficitelor pe care le avem în buget – bani noi, bani proaspeţi, datorii proaspete – şi pentru rostogolirea creditelor care devin scadente. Deci nu plata creditelor, ci doar rostogolirea lor. Adică trebuia să îl plătesc la 1 aprilie, am împrumutat pe 30 mai un miliard de la bănci, ca să pot să plătesc pe 1 aprilie creditul care era scadent. Am rostogolit datoria”, a declarat Băsescu, citat de Agerpres.

El a precizat că din acest „cerc vicios” nu poţi ieşi decât atunci când începi să ai excedent la buget, adăugând că o creştere permanentă a datoriilor ne poate duce în situaţia Greciei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax