Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Firma canadiană „Roman Copper”, gata să aplice condiţiile impuse de Guvern pentru preluarea „Cupru Min” Abrud

Publicat

„Roman Copper”, firma canadiană care a câştigat licitaţia pentru privatizarea „Cupru Min” anunţă că este gata să să aplice toate condiţiile impuse de Guvern pentru preluarea companiei miniere. Reprezentanţii companiei susţin că sunt dispuşi să respecte inclusiv obligaţiile financiare care nu au fost incluse în documentaţia iniţială de licitaţie.

„După cum s-a mai anunţat, echipa Roman Copper şi negociatorii din partea Guvernului român au convenit asupra termenilor şi condiţiilor din contractul de achiziţie în seara zilei de vineri, 6 aprilie. Aceşti termeni includ şi un angajament din partea Roman Copper de a accepta obligaţii financiare, şi de alte tipuri, care nu au fost cerute în documentaţia originală de licitaţie”, se arată într-un comunicat transmis marţi de firma canadiană, controlată de banca de investiţii Bayfront Capital Partners din Toronto.

La polul opus, Ministerul Economiei declară că negocierile cu „Roman Copper” s-au încheiat irevocabil, întrucât firma canadiană a respins condiţiile privind plata integrală a contractului, îndeplinirea obligaţiilor de mediu şi clauzele referitoare la transparenţă, iar instituţia se pregăteşte să scoată din nou la vânzare compania „Cupru Min”.

„Roman Copper” reiterează, astfel, că este gata să implementeze toate măsurile şi investiţiile cerute de Guvern de la licitaţia din 26 martie până în prezent.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax