Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Firma clujeană „Marcajrut SRL” va realiza marcajele rutiere în Alba Iulia, contra sumei de 192.000 de lei. Lucrările încep de joi


Publicat

Săptămâna aceasta, de joi, în municipiul Alba Iulia vor începe lucrările de semnalizare prin marcaje rutiere pe străzi. Execuția acestora va fi realizată de firma „Marcajrut” SRL Cluj Napoca, iar investiția se ridică la valoarea totală de 192.000 de lei plus TVA.

Contractul cu firma clujeană a fost atribuit în urma unei licitații publice și semnat în 10 iulie 2012, pe o perioadă de 2 luni. La licitație au mai participat inițial și alte 2 firme, din Prahova și Timișoara. Potrivit reprezentanților Primăriei, valoarea estimată a lucrărilor a fost de 250.000 de lei plus TVA, dar în urma licitației s-a ajuns la suma de 192.000 de lei plus TVA.

În total, în următoarele 2 luni se vor executa marcaje longitudinale cu vopsea clasică pe o suprafață de 10.000 de mp, marcaje transversale și diverse pe o suprafață de 5.000 de mp, marcaje nestandardizate pe 2000 de mp și marcaje transversale și diverse în vopsea specială pe 500 de mp. Garanția pentru executarea lucrărilor este de 5 luni.

Societatea din Cluj nu se află la primul contract încheiat pentru realizarea acestor lucrări în Alba Iulia.

Lucrări de calitate îndoielnică realizate de „Marcajrut” în Cluj-Napoca

Numele fimei „Marcajrut” SRL din Cluj-Napoca nu este tocmai bine văzut pe meleagurile autohtone. În 2007, presa locală atrăgea atenția asupra calității îndoielnice a lucrărilor realizate de aceasta. Contractul încheiat de respectiva firmă cu administrația locală din Cluj s-a ridicat la valoarea de 10 miliarde lei vechi, dar la câteva luni după finalizarea lucrării, marcajele rutiere aplicate pe străzile modernizate ale Clujului au început să se exfolieze.

Administratorul „Marcajrut” SRL, Claudiu Isvoreanu, a fost asociat şi al societăţii „Floromar.” Isvoreanu a fost până în 2001 inginer la Direcţia de Străzi a RADP, mai mult, a ocupat şi funcţia de şef al secţiei de Întreţinere Mobilier Urban şi Semafoare.

„Tehnologia folosită de firma lui Isvoreanu pentru marcarea rutieră a străzilor nu este deloc fiabilă. Pe străzile Observatorului şi Pasteur se poate observa cu uşurinţă cum banda albă adezivă s-a desprins de pe şosea. Aparent, de vină este traficul, însă intensitatea acestuia şi frecvenţa frânărilor în apropierea trecerilor de pietoni nu ar trebui să fie factori determinanţi în exfolierea  benzilor de circulaţie. În mod normal, marcajul rutier ar trebui să reziste în orice condiţii, indiferent de trafic. Este evident că Marcajrut a înghiţit peste un milion de lei din bugetul local pentru nişte lucrări de proastă calitate. Reprezentanţii Primăriei clujene refuză însă să recunoască acest lucru”, atrăgea atenția presa locală din Cluj-Napoca.

Cifra de afaceri a „Marcajrut” SRL are o evoluție ascendentă. A înregistrat scăderi în anii 2005 și 2008, când cifra de afaceri era de 543.324,00 lei, respectiv 1.309.966,00 lei. Din anul 2003 până în anul 2009, cifra de afaceri a crescut cu 1.055.581,00 lei, adică cu 234,50%. Cea mai mare valoare a cifrei de afaceri a fost realizată în anul 2007: 1.925.590,00 lei. Cea mai mică valoare a cifrei de afaceri a fost realizată în anul 2003 – valoare: 450.140,00 lei.
În ultimul bilant contabil (din anul 2009), cifra de afaceri a „Marcajrut” SRL a crescut cu 195.755,00 lei, adică cu 14,94 %, față de anul precedent.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. cludiu ivoranu

    duminică, 03.03.2013 at 20:21

    nu credeti ca inainte de a posta un articol ar trebui sa va documentati mai amplu in loc sa copiati articole vechi?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Ajutoare pentru sinistrații din Apuseni, din partea Lions Alba Iulia. Mai multe familii au primit electrocasnice

Publicat

Reprezentanții Lions Club Alba Iulia s-au deplasat în localitatea Gura Sohodol, care a fost afectată de viitură, pentru a distribui 12 aragaze și 12 frigidere noi, venind astfel în sprijinul gospodăriilor afectate, au transmis reprezentanții clubului.

Valoarea electrocasnicelor donate a fost de 15.034,00 lei, acestea fiind achiziționate cu sprijinul Lions Club Alba Iulia, Lions Club Decan București, Trans Prima SRL, Albatros Gold SRL și Farmaciei Eladerm.

”Pe această cale facem apel la toți cei care doresc sa vină în sprijinul celor care și-au pierdut agoniseala de-o viața, ajutându-i să revină cât mai repede la normalitate.

Pentru a participa la acțiunile clubului nostru puteți să ne contactați pe e-mail la adresa lions.alba@gmail.com sau la telefon 0726267976 – Florin Florea, Președinte Lions Club Alba Iulia” se arată într-un comunicat transmis miercuri.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum să trimiți fofografii și videoclipuri prin WhatsApp, care pot fi văzute doar o dată. Funcția View Once, funcțională

Publicat

WhatsApp permite trimiterea de fotografii și videoclipuri care pot fi vizualizate o singură dată de către destinatari.

Noua modificare a început să fie disponibilă pentru utilizatorii de iPhone, marți.

La scurt timp după aceea, aplicația de mesagerie a anunțat că toți utilizatorii pot folosi funcția, inclusiv pentru cei care utilizează Android.

După ce obține funcția View once din varianta nouă a aplicației (update), utilizatorul va putea activa dispariția fotografiei sau a videoclipului înainte de a o trimite contactelor sale, atingând noua pictogramă „1” care apare lângă bara de subtitrări.

Fotografiile și videoclipurile care sunt partajate utilizând funcția respectivă nu vor mai fi vizibile în chat, după ce destinatarul iese din vizualizare.

De asemenea, conținutul media nu va fi salvat.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

ALBA IULIA: Zona de dezvoltare economică de pe centura municipiului, un vis îndepărtat. Precizările primăriei legate de termene

Publicat

Dezvoltarea zonei economice în partea de est a municipiului Alba Iulia, în proximitatea Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, este în faza declarațiilor și a promisiunilor.

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat în urmă cu o lună că ”în curând vor fi scoase la licitație 13 loturi pentru investitori”.

În realitate însă, potrivit chiar informațiilor furnizate de primărie, ar putea fi vorba despre ani întregi. 

Declarația legată de licitarea celor 13 loturi vine în condițiile în care nici măcar Primăria Alba Iulia nu deține prea multe detalii legate de viitoarea zonă de dezvoltare industrială.

Potrivit unui răspuns al instituției la o solicitare a Alba24.ro, înainte de a concesiona sau vinde parcelele respective, primăria va realiza infrastructura (inclusiv utilitățile). Iar acest lucru este încă departe.

Citește și FOTO: Zonă de dezvoltare economică pe 340.000 mp la Alba Iulia, lângă Autostrada Sebeș-Turda. Anunțul primarului Gabriel Pleșa

Reprezentanții instituției au răspuns unor întrebări adresate de Alba24, legate de etapele pe care trebuie să le străbată înființarea zonei de dezvoltare, înainte de a fi exista la propriu, dar și despre termenele stabilite.

În legătură cu graficul de realizare al zonei de devoltare și de enumerarea etapelor care trebuie străbătute până la atribuirea terenului, primăria a răspuns că aceste informații sunt parte a viitorului PUZ.

”Estimăm ca până la sfârșitul anului să finalizăm Planul Urbanistic Zonal, iar în anul 2022 să finalizăm indicatorii tehnico-economici pentru realizarea infrastructurii și să pornim lucrările în zonă”, se arată în răspuns.

Abia apoi poate fi realizată infrastructura, fără de care nu se va face concesiunea.

De asemenea, reprezentanții administrației locale spun că prețurile de pornire pentru vânzarea sau concesionarea terenurilor se vor stabili conform pieței și vor fi supuse dezbaterii, în viitor.

”Cel mai probabil o să alegem formula de concesionare a terenului pe o perioadă de aproximativ 3 ani, perioadă în care operatorul economic are dreptul de a demara investiția, iar la finalizarea acesteia având posibilitatea de a achiiționa terenul”, au răspuns aceștia.

Instituția nu a stabilit deocamdată condițiile exacte de selectare a companiilor care vor să investească în zonă.

Utilități

Utilitățile vor se vor realiza anterior concesiunii sau vânzării terenurilor.

Reprezentanții primăriei spun că ”orizontul de timp pentru finalizarea utilităților în zonă este anul 2023”.

Aceștia nu au deocamdată idee de costurile pe care le implică realizarea infrastructurii tehnice, însă precizează că este vorba despre aproximativ 1.300 de metri liniari de infrastructură de transport și tehnico-edilitară.

”Orice început este greu și sunt conștient că așteptările sunt mari. Au trecut puțin peste 6 luni de la preluarea actualului mandat și știu că răbdarea multora se apropie de final.

Cu toții vrem să vedem proiecte duse la bun sfârșit, dar și proiecte noi, care să creeze plus valoare, locuri de muncă noi și un magnet pentru cei care își doresc să trăiască în Alba Iulia.

Pentru că acestea toate înseamnă dezvoltare! Iar o dezvoltare sănătoasă astăzi înseamnă sustenabilitate, coerență, eficiență și o latură puternică verde în orice proiect economic sau edilitar-urban” a explicat primarul Gabriel Pleșa, în urmă cu o lună.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul dă OUG pentru a abroga prevederile privind debranşarea și deconectarea clienţilor rău-platnici la utilități

Publicat

Guvernul urmează să aprobe, în ședința de joi, prin ordonanţă de urgenţă, abrogarea unei prevederi care stabileşte că pe perioada stării de alertă operatorii de transport şi distribuţie energie electrică şi gaze naturale asigură continuitatea furnizării serviciilor, iar în situaţia în care este incident un motiv de debranşare/deconectare amână efectuarea acestei operaţiuni până la încetarea stării de alertă.

„Prezentul proiect de act normativ are drept scop abrogarea prevederilor articolului 72, alineat (1) din OUG nr. 70/2020, în vederea revenirii la prevederile legislative anterioare intrării în vigoare a OUG nr. 70/2020, care permit – în condiţii contractuale reglementate – deconectarea clienţilor finali rău-platnici.

De asemenea, este avută în vedere şi includerea unei perioade de tranziţie de 90 de zile, în timpul căreia clienţii finali care au beneficiat de prevederile articolului 72, alineat (1) ale OUG nr. 70/2020 nu pot fi deconectaţi pentru debitele restante aferente perioadei de aplicabilitate ale respectivelor prevederi, aceştia având posibilitatea să identifice, împreună cu prestatorii de servicii din domeniile energie electrică şi/sau gaze naturale şi în funcţie de situaţia proprie, soluţii pentru achitarea debitelor restante”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

DOCUMENT: Textul integral al Ordonanței de Urgență poate fi consultat AICI.

FOTO: Pixabay

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate