Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Firmă de încălţăminte din Alba Iulia descoperită cu 100 de angajați „la negru”. Administratorul italian riscă să fie cercetat penal

Publicat

Inspectorii ITM Alba au „descins”, miercuri, la sediul unei firme de încălţăminte din Alba Iulia, adminstrată de un cetăţean italian, despre care existau informaţii că desfăşura activitatea cu 100 de angajaţi fără forme legale. Firma se numeşte „Futura Calzature” SRL şi este înregistrată din anul 2011. Administratorul acesteia, Simone Landi nu a fost găsit la sediu de reprezentanţii ITM, însă pe numele acestuia va fi formulată plângere penală pentru primirea în lucru fără forme legale de angajare a 100 de persoane.

La acţiunea de miercuri, oficialii ITM Alba nu au fost primiţi în incinta societăţii, în primă fază, însă, după ora 15.00, aceştia au reuşit să intre în sediu şi să ia declaraţii oamenilor care munceau şi astfel au descoperit că nu aveau forme legale de angajare (contracte individuale de muncă în formă scrisă, fişe de aptitudini, fişa de instruire din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă).

Din primele informaţii, societatea a încheiat iniţial contracte pe perioadă determinată până la 31 martie, iar, după expirarea acestora, administratorul ar fi părăsit ţara. Ulterior, acesta s-ar fi întors şi ar fi repornit activitatea la fabrică, cu 100 de oameni în producţie, însă fără forme legale de angajare.

Pentru că este vorba de peste 5 persoane aflate în muncă „la negru”, fapta se consideră infracţiune, astfel că vor fi sesizate autorităţile de cercetare penală. În plus, vor fi acordate amenzi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax