Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Firma de salubritate din Cugir şi o persoană fizică autorizată, amendate pentru munca „la negru”. Zeci de controale ITM la agenţi economici

Publicat

itm alba 2Firma de salubritate din Cugir și o persoană fizică autorizată din localitate au fost amendate de ITM Alba pentru munca “la negru”. Inspectorii au verificat în continuare şi localurile, pe lângă alte firme şi au dat, săptămâna trecută, amenzi în valoare totală de aproape 70.000 de lei.

Până luni, la nivelul fiecărui inspectorat teritorial de muncă s-a derulat campania naţională privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea respectării prevederilor legale de securitate şi sănătate în muncă în cadrul unităţilor care au ca obiect de activitate cod CAEN 56-restaurante şi alte activităţi şi servicii de alimentaţie publică (baruri, cluburi de noapte, cafenele, restaurante etc.)

Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat cu prioritate sancţionarea muncii nedeclarate, echipele de inspectori de muncă fiind însoţite în teren şi au primit sprijin logistic precum şi protecţie adecvată, de cadrele Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba.

În perioada 16–22 noiembrie, în domeniul relaţiilor de muncă, au fost controlate 46 de firme, cu un număr total de 588 de angajaţi. Au fost constatate 90 de nereguli, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 55.800 lei, din care două amenzi în cuantum de 50.000 lei, pentru muncă “la negru”.

Firme sancţionate pentru muncă la negru:

– G&E Invest 2003 SRL Bucureşti – Punct de lucru Cugir – colectare şi reciclare deşeuri – trei persoane fără forme legale de angajare – amendă 30.000 lei;

– PFA Silea Ioan – Cugir – lucrări speciale de construcţii – două persoane fără forme legale de angajare – amendă 20.000 lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost verificate 42 de unităţi, şi date amenzi de 13.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax