Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Firmă din Alba amendată cu 1.500 de lei, de către ITM, pentru nerespectarea regimului orelor suplimentare de către minori

Publicat

În urma campaniei naţionale privind prevenirea şi combaterea exploatării copiilor/tinerilor prin muncă, inspectorii ITM Alba au aamendat o singură societate comercială, cu suma de 1.500 de lei, pentru nerespectarea regimului orelor suplimentare de către minori. Nu a fost găsit nici un minor în câmpul muncii fără forme legale de angajare.

„STM Electromecanica” SRL din Alba  a fost amendată cu suma de 1.500  de lei  de către inspectorii ITM pentru nerespectarea regimului orelor suplimentare de către minori.

În urma campaniei desfăşurate de către inspectorii ITM, în perioada 3 iulie – 7 septembrie,  au fost controlate 33 de unităţi în domeniul relaţiilor de muncă şi au fost aplicate 100 de sancţiuni, dintre care 98 de avertismente.

Principalele deficienţe stabilite în controale: nu au fost stabilite pentru toţi salariaţii atribuţiile corespunzătoare postului prin fişa postului; în contractele individuale de muncă nu au fost negociate clauze referitoare la concediul de odihnă suplimentar la care au dreptul tinerii între 15-18 ani; nu se  respectă regimul orelor suplimentare; nu se respectă durata muncii de 6 ore în cazul  tinerilor încadraţi în muncă; primirea la muncă a persoanelor s-a realizat în absenţa certificatului medical (fişa de aptitudine); nu s-au compensat în bani la încetarea activităţii, concediile legale de odihnă neefectuate în perioada lucrată; nu se face dovada achitării drepturilor salariale către salariaţi; nu există determinate la nivel de unitate riscurile specifice pentru securitatea sănătatea şi dezvoltarea tinerilor.

Obiectivul campaniei a fost conştientizarea angajatorilor  privind obligaţia de a respecta legislaţia specifică copiilor/tinerilor sub 18 ani, în vederea eliminării celor mai grave forme ale muncii copilului  şi de identificare a cazurilor de exploatare a copilului prin muncă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax